© Георги Кожухаров Специалист по офшорки, политик, регулатор... Има хора,

...
© Георги Кожухаров Специалист по офшорки, политик, регулатор... Има хора,
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Стоян Мавродиев

© Георги Кожухаров Специалист по офшорки, политик, регулатор... Има хора, които са като дялан камък - където и да ги сложиш, все си правят работа. В шестте години на Стоян Мавродиев като ръководител на Комисията за финансов контрол обаче той се наложи повече като воденичен камък, кадърен да смачка всеки по пътя си към едноличния надзор, в сравнение с конструктивен детайл.

Сега с сходен порив Мавродиев се е насочва и към новата си позиция на изпълнителен шеф на държавната Българска банка за развиване. Там той е номиниран в комплект със собствен предан съмишленик от КФН, като, в случай че бъде назначен, тандемът ще може съвсем самосиндикално да се разпорежда с активи за 2.2 милиарда лева

Рокадата идва скоро след прехвърлянето на банката към икономическото министерство. Самото то даде обещание одит на банката и връщане към функционалностите й по план - да подкрепя дребни и междинни предприятия, а не бизнеси на политици. Засега по тези поръчки не се виждат дейности, а вместо тях получаваме голословни смени в управлението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР