Израелското крайнодясно и ултрарелигиозно правителство на премиера Бенямин Нетаняху най-накрая

...
Израелското крайнодясно и ултрарелигиозно правителство на премиера Бенямин Нетаняху най-накрая
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Бенямин Нетаняху

Израелското крайнодясно и ултрарелигиозно държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху най-сетне съумя да прокара през Народното събрание детайл от своите широкомащабни промени в правосъдната система, предизвикали големи митинги в страната. Сега съперниците на ограниченията заплашват със правосъдни каузи, национална стачка и вероятен отвод на до 10 хиляди военни резервисти да се явят на работа, до момента в който най-голямата вътрешна рецесия в страната въобще навлиза в нова фаза.Депутатите анулираха наредба, която разрешава на израелския Върховен съд да отхвърля решения на определеното държавно управление. Всеки член на ръководещата коалиция гласоподава " за ", а опозицията напусна Народното събрание в символ на митинг. По-рано министър председателят Нетаняху изглеждаше по-склонен да подписа договорка с опозиционните депутати и да смекчи правосъдните оферти, само че сега се счита, че е станал пленник на настояванията на крайнодесните си съдружни сътрудници. Те заплашват, че могат да смъкват държавното управление, в случай че бъдат подценени.

Израелското крайнодясно и ултрарелигиозно държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху най-сетне съумя да прокара през Народното събрание детайл от своите широкомащабни промени в правосъдната система, предизвикали големи митинги в страната. Сега съперниците на ограниченията заплашват със правосъдни каузи, национална стачка и вероятен отвод на до 10 хиляди военни резервисти да се явят на работа, до момента в който най-голямата вътрешна рецесия в страната въобще навлиза в нова фаза.

Депутатите анулираха наредба, която разрешава на израелския Върховен съд да отхвърля решения на определеното държавно управление. Всеки член на ръководещата коалиция гласоподава " за ", а опозицията напусна Народното събрание в символ на митинг. По-рано министър председателят Нетаняху изглеждаше по-склонен да подписа договорка с опозиционните депутати и да смекчи правосъдните оферти, само че сега се счита, че е станал пленник на настояванията на крайнодесните си съдружни сътрудници. Те заплашват, че могат да смъкват държавното управление, в случай че бъдат подценени.

Сред широкомащабните оферти на държавното управление на Нетаняху са проекти да се разреши на нормално болшинство от 61 гласа в 120-местния Кнесет да не съблюдава съвсем всяко решение на Върховния съд, както и да се разреши на политиците да назначават по-голямата част от съдиите. Това би могло на процедура да помогне на Нетаняху да избегне присъда в своя корупционен развой.
Свързани публикации Загубената борба на Нетаняху 30 март 2023, 11:10 Новото държавно управление в Израел: Надясно от най-дясното 6 януари 2023, 06:16
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР