Кириакос Мицотакис и неговата партия Нова демокрация спечелиха изборите в

...
Кириакос Мицотакис и неговата партия Нова демокрация спечелиха изборите в
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Кириакос Мицотакис

Кириакос Мицотакис и неговата партия " Нова народна власт " завоюваха изборите в Гърция с най-убедителна победа от 1974 година Така те ще имат 158 депутати в 300-местния парламент. Това стана допустимо и заради изборната система, която дава 50 спомагателни места на спечелилия в изборите.Още в понеделник Мицотакис постави клетва и разгласи състава на кабинета си. Предизборната стратегия на дясната партия се концентрира върху ограничения за консолидиране на икономическото възобновяване на Гърция. Основното заричане е за годишен напредък на Брутният вътрешен продукт от 3%, понижаване на налозите и битка с безработицата. " Имаме високи цели, които ще трансформират Гърция ", сподели триумфално Мицотакис в победната си тирада и даде обещание, че скоро ще стартират " огромни промени ".

Кириакос Мицотакис и неговата партия " Нова народна власт " завоюваха изборите в Гърция с най-убедителна победа от 1974 година Така те ще имат 158 депутати в 300-местния парламент. Това стана допустимо и заради изборната система, която дава 50 спомагателни места на спечелилия в изборите.

Още в понеделник Мицотакис постави клетва и разгласи състава на кабинета си. Предизборната стратегия на дясната партия се концентрира върху ограничения за консолидиране на икономическото възобновяване на Гърция. Основното заричане е за годишен напредък на Брутният вътрешен продукт от 3%, понижаване на налозите и битка с безработицата. " Имаме високи цели, които ще трансформират Гърция ", сподели триумфално Мицотакис в победната си тирада и даде обещание, че скоро ще стартират " огромни промени ".

Мицотакис завоюва изборите и през 2019 година, като се разгласи за демократичен модернизатор и даде обещание да възроди гръцката стопанска система и да промени имиджа й след тежката икономическа рецесия. Подходът му и в този момент беше сходен, като това оказа помощ за оправянето със абсурда с подслушване, който се развихри през лятото на 2022 година
Свързани публикации Убедителната победа на Мицотакис на изборите в Гърция му отваря пътя за промени 26 юни 2023, 13:45 Управляващите в Гърция завоюваха безапелационно изборите, само че без болшинство 22 май 2023, 08:47
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР