Пътят на до края на 2023 г. е почти ясно,

...
Пътят на до края на 2023 г. е почти ясно,
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Марк Рюте

Пътят на до края на 2023 година е съвсем ясно, че ще бъде затворен. Блокадата за следващ път ще пристигна от Нидерландия, като този път по подигравка на ориста повода няма да е решение на държавното управление ѝ, а неналичието на такова. Eдин от най-дълго управлявалите европейски водачи - нидерландският министър председател Марк Рюте, подаде оставка, като ще остане длъжностен министър на страната си до постоянните избори през ноември.По време на 17-годишното ръководство на Нидерландия Рюте няколко пъти стопира България за влизане в Шенген. Слабо евентуално е като длъжностен министър председател, преди избори, той да промени решението си и да остави новото държавно управление пред приключен факт, изключително като се вземе поради, че миграцията беше повода за рухването на кабинета.

Пътят на до края на 2023 година е съвсем ясно, че ще бъде затворен. Блокадата за следващ път ще пристигна от Нидерландия, като този път по подигравка на ориста повода няма да е решение на държавното управление ѝ, а неналичието на такова. Eдин от най-дълго управлявалите европейски водачи - нидерландският министър председател Марк Рюте, подаде оставка, като ще остане длъжностен министър на страната си до постоянните избори през ноември.

По време на 17-годишното ръководство на Нидерландия Рюте няколко пъти стопира България за влизане в Шенген. Слабо евентуално е като длъжностен министър председател, преди избори, той да промени решението си и да остави новото държавно управление пред приключен факт, изключително като се вземе поради, че миграцията беше повода за рухването на кабинета.

Според дипломатически източници на " Капитал " до сформирането на нов кабинет в Нидерландия министрите и държавните секретари ще се концентрират само върху настоящи въпроси, като политически проблематичните досиета ще бъдат оставени на идващ кабинет. Съставянето на този лист най-вероятно следва през август, като ще бъде гласуван на 12 септември. В тази обстановка позицията на бъдещия нидерландски кабинет в оставка остава мъчно предвидима по значимото за България досие за участие в Шенген.
Свързани публикации Нидерландия евентуално още веднъж ще блокира пътя на България към Шенген 11 юли 2023, 18:26 Япония и Нидерландия се причисляват към Съединени американски щати в ембаргото за експорт на чипове към Китай 28 януари 2023, 13:07
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР