В до голяма степен предизвестено решение депутатите избраха до средата

...
В до голяма степен предизвестено решение депутатите избраха до средата
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Димитър Радев

В значително предизвестено решение депутатите избраха доникъде на 2029 година Той заема поста от 2015 година, като след приключването на първия му мандат две години продължаваше да извършва длъжността. Така пред него се обрисува да е отпред на една от най-важните и авторитетни институции в страната сумарно 14 години.Радев беше повдигнат от ГЕРБ и получи поддръжка още от ПП-ДБ и Движение за права и свободи, до момента в който единственият му съперник - претендентът на " Възраждане " Любомир Христов, притегли гласове съвсем единствено от евроскептичната националистка групировка.

В значително предизвестено решение депутатите избраха доникъде на 2029 година Той заема поста от 2015 година, като след приключването на първия му мандат две години продължаваше да извършва длъжността. Така пред него се обрисува да е отпред на една от най-важните и авторитетни институции в страната сумарно 14 години.

Радев беше повдигнат от ГЕРБ и получи поддръжка още от ПП-ДБ и Движение за права и свободи, до момента в който единственият му съперник - претендентът на " Възраждане " Любомир Христов, притегли гласове съвсем единствено от евроскептичната националистка групировка.

Очаквано основният приоритет на новия остарял гуверньор ще е дотъкмяване на пътя на България към еврозоната, като по думите му Българска народна банка и банките към този момент са на 95-ия метър. Донякъде противоречив миг към преизбирането му е открехването на вратата за политическа интервенция при попълването на останалите изтекли мандати в по закон самостоятелната централната банка. Ден след избирането си той предложи за подуправители двама депутати - Андрей Гюров от Политическа партия би трябвало да поеме ръководство " Емисионно ", а Петър Чобанов от Движение за права и свободи - " Банково ".
Свързани публикации Депутатите преизбраха Димитър Радев за шеф на Българска народна банка (обновена) 18 юли 2023, 11:35
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР