Пазарната оценка на Apple за втори път надхвърли границата от

...
Пазарната оценка на Apple за втори път надхвърли границата от
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Тим Кук

Пазарната оценка на Apple за повторно надвиши границата от 3 трлн. $, като акциите на компанията са поскъпнали с над 45% през тази година, добавяйки близо 1 трлн. $ към цената на софтуерния колос. Под управлението на основния изпълнителен шеф Тим Кук Apple стана по-голяма от Alphabet и Amazon, взети дружно, и има преднина от половин трилион $ пред най-близкия си съперник Microsoft.Факторите, които стоят зад покачването на акциите на Apple, не са толкоз явни, защото компанията означи следващи тримесечия на спад на приходите - след серия от 14 тримесечия на напредък. Потенциалът на Apple да се върне към напредък обаче е огромен, защото пазарният дял на iPhone се усилва в международен мащаб, изключително в Индия и разрастващите се пазари. Рекордната оценка на вложителите отразява дълготрайния фокус на компанията върху това да продължи да създава и управлява основните детайли на своята интелектуална благосъстоятелност - програмен продукт, силиций, устройства и услуги, като се концентрира върху обезпечаването на най-хубавото потребителско прекарване.

Пазарната оценка на Apple за повторно надвиши границата от 3 трлн. $, като акциите на компанията са поскъпнали с над 45% през тази година, добавяйки близо 1 трлн. $ към цената на софтуерния колос. Под управлението на основния изпълнителен шеф Тим Кук Apple стана по-голяма от Alphabet и Amazon, взети дружно, и има преднина от половин трилион $ пред най-близкия си съперник Microsoft.

Факторите, които стоят зад покачването на акциите на Apple, не са толкоз явни, защото компанията означи следващи тримесечия на спад на приходите - след серия от 14 тримесечия на напредък. Потенциалът на Apple да се върне към напредък обаче е огромен, защото пазарният дял на iPhone се усилва в международен мащаб, изключително в Индия и разрастващите се пазари. Рекордната оценка на вложителите отразява дълготрайния фокус на компанията върху това да продължи да създава и управлява основните детайли на своята интелектуална благосъстоятелност - програмен продукт, силиций, устройства и услуги, като се концентрира върху обезпечаването на най-хубавото потребителско прекарване.
Свързани публикации Apple още веднъж надмина пазарна оценка от 3 трлн. $ 30 юни 2023, 18:37 Vision Pro на Apple е техническо знамение. Някой ще го купи ли? 12 юни 2023, 09:56
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР