Рокада във висшето ръководство на италианската финансова група Unicredit разширява

...
Рокада във висшето ръководство на италианската финансова група Unicredit разширява
Коментари Харесай

Теодора Петкова поема ръководството на бизнеса на Unicredit и в Централна Европа

Рокада във висшето управление на италианската финансова група Unicredit уголемява отговорностите на българската мениджърка Теодора Петкова. Преди малко повече от две години тя от основен изпълнителен шеф на българската Уникредит Булбанк беше издигната да оглави районния бизнес на групата в Източна Европа. А в този момент под нейно управление ще минат и поделениятана една най-големите европейски банки Unicredit в Централна Европа.Така броят на пазарите, за които Петкова ще дава отговор, към този момент става 11. Сред тях са основни за групата страни като Австрия, Хърватия, Чехия и Словакия, както и, не на последно място, България. Извън тях и досега тя оглавяваше активността в Босна и Херцеговина, Румъния, Сърбия и Русия. Другите нови пазари в портфолиото й са Словения и Унгария. Кариерното нанагорнище на Петкова в Unicredit е неоспорим триумф, като я подрежда измежду най-високопоставените български мениджъри в интернационалните банкови институции. Донякъде аналогично издигане направи Петър Андронов който от кънтри управител на белгийската KBC стана един от основните мениджъри в централата на групата, отговарящ за интернационалните й пазари.

Рокада във висшето управление на италианската финансова група Unicredit уголемява отговорностите на българската мениджърка Теодора Петкова. Преди малко повече от две години тя от основен изпълнителен шеф на българската Уникредит Булбанк беше издигната да оглави районния бизнес на групата в Източна Европа. А в този момент под нейно управление ще минат и поделениятана една най-големите европейски банки Unicredit в Централна Европа.

Така броят на пазарите, за които Петкова ще дава отговор, към този момент става 11. Сред тях са основни за групата страни като Австрия, Хърватия, Чехия и Словакия, както и, не на последно място, България. Извън тях и досега тя оглавяваше активността в Босна и Херцеговина, Румъния, Сърбия и Русия. Другите нови пазари в портфолиото й са Словения и Унгария. Кариерното нанагорнище на Петкова в Unicredit е неоспорим триумф, като я подрежда измежду най-високопоставените български мениджъри в интернационалните банкови институции. Донякъде аналогично издигане направи Петър Андронов който от кънтри управител на белгийската KBC стана един от основните мениджъри в централата на групата, отговарящ за интернационалните й пазари.

В новата си роля на шеф за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Петкова ще бъде подпомагана от мениджъра на хърватската банка на Unicredit Иван Влахо, който е назначен за неин заместител в допълнение към досегашната му позиция. " Тази организационна смяна в допълнение ще подтиква доближаването на банките в ЦИЕ, както и сред района и останалата част от групата ", показват от Unicredit.

Теодора Петкова, която, до тогава беше относително непозната отвън банковите среди. Кариерата й е напълно в структурата на Уникредит Булбанк, като минава през всички стъпала на корпоративната подчиненост - от кредитен анализатор до основен риск шеф и член на управителния съвет (УС). През 2020 година тя застана отпред на Уникредит Булбанк като основен изпълнителен шеф и ръководител на УС, а две години при издигането ѝ беше наследена на позициите си в България от Цветанка Минчева.
Реклама
Сегашната смяна във функционалностите й е част от по-мащабна метаморфоза в управлението, за която от Unicredit показват, че е " предопределена да форсира в допълнение трансформацията на банката ". За тази цел досегашният управител за Централна Европа Джанфранко Бизани ще поеме ролята на основен действен шеф на Unicredit и ще работи дружно с новоназначения шеф " Дигитални и осведомителни технологии " Али Хан, който досега е бил старши сътрудник в консултантската PwC. Двамата ще имат за цел да подкрепят и насърчат партньорството сред централните функционалности, като в същото време основат опция за израстване на цифровите и оперативни екипи по страните, оповестяват от Unicredit.
Свързани публикации Теодора Петкова: Държим да сме водач, само че не бихме правили компромис с риска 5 юли 2019, 13:05 Левон Хампарцумян се отдръпва от управлението на Уникрeдит Булбанк през април 2 ноември 2018, 13:38
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР