Ръководената от Гари Генслър Комисия по ценни книжа и фондови

...
Ръководената от Гари Генслър Комисия по ценни книжа и фондови
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Гари Генслър

Ръководената от Гари Генслър Комисия по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) заведе тази седмица каузи против двете най-големи тържища за търговия с криптовалути - BInance и Coinbase. В желае против първата има 13 обвинявания, измежду които, че е търгувала с нерегистрирани скъпи бумаги, прикривала е собствеността си, излагала е на риск търговците, както и че е взела участие в капиталови схеми. Според SEC Coinbase е работила по едно и също време като нерегистриран брокер и борса, като се твърди, че е привличала клиенти, обработвала е поръчки, допускала е предложения и е работила като медиатор по едно и също време. Coinbase е обществена компания и акциите й изгубиха 15%, ударен беше и пазарът на криптовалути.Действията на финансовия регулатор са значими, защото може да очертаят бъдещето на криптовалутите и търговията им в Съединени американски щати. Те са и знак какво може да се случи и с други платформи, които оперират там.

Ръководената от Гари Генслър Комисия по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) заведе тази седмица каузи против двете най-големи тържища за търговия с криптовалути - BInance и Coinbase. В желае против първата има 13 обвинявания, измежду които, че е търгувала с нерегистрирани скъпи бумаги, прикривала е собствеността си, излагала е на риск търговците, както и че е взела участие в капиталови схеми. Според SEC Coinbase е работила по едно и също време като нерегистриран брокер и борса, като се твърди, че е привличала клиенти, обработвала е поръчки, допускала е предложения и е работила като медиатор по едно и също време. Coinbase е обществена компания и акциите й изгубиха 15%, ударен беше и пазарът на криптовалути.

Действията на финансовия регулатор са значими, защото може да очертаят бъдещето на криптовалутите и търговията им в Съединени американски щати. Те са и знак какво може да се случи и с други платформи, които оперират там.
Свързани публикации Биткойн влезе в предизборната акция на републиканците в Съединени американски щати 30 май 2023, 14:53 Криптодестинация " България " 26 май 2023, 07:10
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР