Саша Маркович е новият генерален директор на Кока-Кола ХБК България,

...
Саша Маркович е новият генерален директор на Кока-Кола ХБК България,
Коментари Харесай

Саша Маркович е новият генерален директор на Кока-Кола ХБК България

Саша Маркович е новият общоприет шеф на " Кока-Кола ХБК България ", оповестиха от компанията. Той поема поста от Юрг Буркхалтер, който продължава кариерния си път в групата " Кока-Кола ХБК " като общоприет шеф в родината си - Швейцария.Саша Маркович има MBA степен от Питсбъргския университет, Съединени американски щати. Започва кариерата си в P&G (Сърбия и Румъния), има предходен опит и във Phillips, където заема няколко висши мениджърски позиции в Централна Европа и Северна Америка. Бил е изпълнителен вицепрезидент в Gorenje/Hisense, където дава отговор за целия търговски бранш и трансформацията на компанията, както и за комерсиалните екипи на Gorenje в 33 страни.

Саша Маркович е новият общоприет шеф на " Кока-Кола ХБК България ", оповестиха от компанията. Той поема поста от Юрг Буркхалтер, който продължава кариерния си път в групата " Кока-Кола ХБК " като общоприет шеф в родината си - Швейцария.

Саша Маркович има MBA степен от Питсбъргския университет, Съединени американски щати. Започва кариерата си в P&G (Сърбия и Румъния), има предходен опит и във Phillips, където заема няколко висши мениджърски позиции в Централна Европа и Северна Америка. Бил е изпълнителен вицепрезидент в Gorenje/Hisense, където дава отговор за целия търговски бранш и трансформацията на компанията, както и за комерсиалните екипи на Gorenje в 33 страни.

Маркович е част от " Кока-Кока ХБК " от 2020 година, когато поема ролята на търговски шеф за Сърбия и Черна гора, и по данни на компанията има основен принос в проектирането и внедряването на нова тактика за продажби.

През предходната година двата завода на " Кока-Кола ХБК " в България - за безалкохолни в Костинброд и за минерална вода в Банкя, са произвели над 326 млн. литра питиета. През тази година са планувани над 17 млн. лева вложения в двете предприятия - за възстановяване на енергийната успеваемост, за понижаване на отпечатъка от въздействието върху околната среда, за понижаване на разноските за вода и сила за единица продукция.
Реклама
За 26 години от основаването на завода в Костинброд в него са вложени над 160 млн. лв.. Само през 2019 година в него са направени вложения за над 40 млн. лева в индустриална успеваемост, инфраструктура, разширение на складовата база, създаване на тръбопровод Костинброд-Волуяк.

За 2021 година " Кока-Кола ХБК България " регистрира двуцифрен растеж на приходите, които надвишават 399.4 млн. лева, и на облагата (54 млн. лева.). Според Доклада за стабилно развиване за 2020-2021 година икономическото влияние на Системата на " Кока-Кола " в България се показва в 640 млн. лв. добавена стойност. Дружеството е пазарен водач в страната при газираните безакохолни питиета и студения чай. Заетите са над 1000.
Свързани публикации Всички артикули на " Кока-Кола " ще са с прикрепени към бутилката капачки 16 февруари 2023, 16:31 Най-големите компании за храни и питиета: Олио в парадайса 15 август 2022, 09:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР