Coca-Cola предлага нов продукт на българския пазар - вода, обогатена

...
Coca-Cola предлага нов продукт на българския пазар - вода, обогатена
Коментари Харесай

Coca-Cola пуска нов продукт - вода, обогатена с минерали

Coca-Cola предлага нов артикул на българския пазар - вода, обогатена с минерали с марката Aquarius Water+. Напитката се продава в два разновидността - обогатена с цинк (с усет на лимон) и с магнезий (с усет на портокал). Тя е позиционирана в междинния ценови клас и е с единична целесъобразна цена 1.19 лева за бутилка от 400 мл.
На пазари с капацитет
Аquarius Water+ е в категорията на така наречен функционални питиета, или питиета " с добавена стойност ", съдържащи минерали и витамини, които по едно и също време хидратират, освежават, укрепват и прибавят на организма потребни субстанции.

" Аquarius Water+ е основана в отговор на избрани упования и потребности на нашите потребители, по тази причина я пускаме на пазарите, на които знаем, че ползата към функционалните питиета бележи забележителен растеж през последните години ", разяснява за " Капитал " Ирина Михайлова, старши бранд управител " Негазирани питиета " в " Кока-Кола България ".

През предходната година Аquarius Water+ беше показана в Германия, Англия, Испания, Нидерландия, Унгария, Швейцария, Словения, Хърватия и други, а неотдавна се предлага и в Гърция и Сърбия. " Вече сме в развой на поетапно зареждане в страната, като дистрибуционната мрежа покрива дребни и огромни търговски обекти, бензиностанции и хипермаркети ", изясни Ирина Михайлова.
С добавена стойност
Функционални питиета, които се оферират в България, не са всеобщи и към момента не са добре познати. Сред предложенията за води с добавено наличие са Vitamin Well+ - композиция от електролити, аминокиселини и витамини (на цена към 3 лева за 500 мл.), Qwell - с хидролизиран колаген (около 3 лева за 500 мл.), DR WITT - с разнообразни витамини (около 1.25 лева за 0.75 мл.).

Изотонични (спортни) питиета се продават в профилирани магазини, аптеки, както и онлайн. В " Декатлон " да вземем за пример цената за такава напитка с марката Aptonia е 1.70 лева за 500 мл., а в eBag вода с витамини и магнезий Oshee коства 1.79 лева за 555 мл., а Oshee Recovery с витамини и електролити в кен - 1.19 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР