Изкуственият интелект (AI) се превърна в една от най-обсъжданите теми

...
Изкуственият интелект (AI) се превърна в една от най-обсъжданите теми
Коментари Харесай

Милош Драча: AI ни позволява да трансформираме търговията на дребно

Изкуственият разсъдък (AI) се трансформира в една от най-обсъжданите тематики в последната година, като той намира приложение във от ден на ден сфери. Един от браншовете, който от дълго време пробва да включи AI в бизнеса си, е този за ритейла. Amazon и AliBaba към този момент пробваха да основат самостоятелни магазини, само че триумфът беше стеснен.

Изкуственият разсъдък (AI) се трансформира в една от най-обсъжданите тематики в последната година, като той намира приложение във от ден на ден сфери. Един от браншовете, който от дълго време пробва да включи AI в бизнеса си, е този за ритейла. Amazon и AliBaba към този момент пробваха да основат самостоятелни магазини, само че триумфът беше стеснен.

Според Милош Драча, шеф по продажби за район Адриатика в Microsoft, " до момента не е имало по-вълнуващо време за ритейла ". Той съобщи пред " Капитал ", че модерната технология, която компанията дава на клиентите си, им разрешава да максимализират възвръщаемостта и успеваемостта на магазините си.

" Microsoft играе основна роля в поддръжката на ритейл промишлеността. Ние предоставяме на клиентите си новаторски решения, които усъвършенстват бизнес процесите, дават повече благоприятни условия на чиновниците и основават персонализирани прекарвания ", споделя Драча. Обучаването на личния състав може да се случи онлайн, което икономисва време и запаси.
Реклама
Освен това AI разрешава на фирмите да изградят " персонализиран потребителски метод ". Това се случва посредством по-детайлно и автоматизирано следене на потребителското държание на клиентите, което дава опция за основаването на доста по-ясен и обширен разбор. Това важи за всички аспекти на ритейл промишлеността, като необятният набор от оферти на Microsoft прави това допустимо.

Пълният набор от артикули, включен Microsoft Dynamics 365 за ритейл, основава обилни усъвършенствания и във веригите на доставки. Отново следенето се прави от AI, като поръчването на артикул, който е в дребни количества, също е автоматизирано. Microsoft Cloud for Retail предлага цялостна промяна на търговците. Пакетът от услуги дава опция за " цялостна промяна, която разрешава на сътрудниците да схванат по-добре своите клиенти, да покачат потенциала на чиновниците си, да изградят умна верига за доставки и в последна сметка да премислят целия си бизнес модел ", счита Драча.

Един от образците за сполучливо използване на технологията са самостоятелните магазини Nano на най-голямата верига магазини за бързооборотни артикули в Полша Żabka Group. Компанията употребява основаната на Microsoft Azure технология AiFi. " Тя разпознава държанието на купувачите, в това число по кое време те вземат обособени артикули от рафтовете, като в същото време оказва помощ на шефовете на обектите да схванат всичко протичащо се в магазина. Това включва моделите на пешеходния трафик и продажбите по отношение на групирането на продуктите, височината и разположението на рафтовете ", изяснява Драча.

Моделът наподобява като положително решение на полската верига магазини. Голям плюс на Nano локациите е ниската начална инвестиция, която е нужна за основаване на магазина. AiFi не изисква огромния брой датчици и камери, от които се нуждаеха магазините на Amazon и AliBaba. Разходите за труд също са доста понижени, като само повторното зареждане на магазина се прави от човек. Автономните магазини имат и позитивен резултат върху потребителското преживяване, като времето, което клиент прекарва в магазина, е понижено от две минути и петдесет секунди до минута и половина.
Реклама
Според Драча е доста значимо търговците да създадат стъпки към " създаване на лични цифрови благоприятни условия въз основата на тези технологии ". Това е нужно, с цел да е допустимо по-ясното схващане на непрекъснато изменящите се условия на клиентите. AI няма да спре да се развива, като методите за използването му в бранша ще стават от ден на ден.
Свързани публикации От доктора до колата: кои браншове ще са най-засегнати от AI 23 юни 2023, 11:11 Бъдещето на търговията е хибридно 12 юни 2023, 00:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР