Кауфланд България планира да изкупи български плодове и зеленчуци за

...
Кауфланд България планира да изкупи български плодове и зеленчуци за
Коментари Харесай

Кауфланд планира да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лв през 2023 г.

" Кауфланд България " възнамерява да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лева през тази година, с което общата стойност на изкупените количества от 2019 до края на тази година ще доближи 309 млн. лева, заяви Иван Чернев, изпълнителен шеф на компанията.

" Кауфланд България " възнамерява да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лева през тази година, с което общата стойност на изкупените количества от 2019 до края на тази година ще доближи 309 млн. лева, заяви Иван Чернев, изпълнителен шеф на компанията.
Програма за договорно изкупуване
През 2019 година веригата сложи началото на своята стратегия за " Договорно изкупуване на земеделска продукция " и подписа контракти за партньорство с 15 земеделските производители на плодове и зеленчуци. През тази година те към този момент са 28 за даване на 73 типа артикули, като 15 от тях се продават под личната марка на веригата " Брей! ".

" Договорите обезпечават дълготрайно партньорство, бистрота и сигурност на земеделските стопани, които имат опция да възнамеряват количествата и надлежно - приходите си. С контракта те получават и документ за обезпечено изкупуване на продукцията, с който могат да аплайват за заеми и дотации от организации и фондове ", прецизираха от " Кауфланд България ".

" Търсим целеустремено, самодейно аграрни производители на плодове и зеленчуци, без значение дали са дребни, междинни или огромни. Залагаме на обичайни български сортове, следено произвеждане и сертификация за качество ", съобщи Иван Чернев.
Реклама

Контролът
" Кауфланд България " изисква от производителите в програмата за " Договорно изкупуване на продукцията " да са сертифицирани по международния стандарт за положителни аграрни практики Global G.A.P., както и по GRASP - за положителни обществени практики.

От веригата твърдят, че нейните критерии за надзор на нездравословни остатъчни субстанции в продуктите са доста по-строги от законовите условия. Плодовете и зеленчуците под марката " Брей! " се ревизират за над 7000 останки от пестициди, заяви Иван Иванов, началник в направление " Плодове, зеленчуци и цветя " в " Кауфланд България ". Компанията отделя по 300 хиляди евро годишно за лабораторни проби на идващите плодове и зеленчуци.

Според статистиката на " Кауфланд " топ три на най-купуваните зеленчуци в магазините на веригата са доматите, краставиците и жълтият лук. Пресните плодове и зеленчуци са категория номер едно в избора да се пазари в хипермаркет, следвана от млечни артикули, самун и печива, демонстрира проучване на NielsenIQ. Сред критериите при избора са цена, качество, прохлада и многообразие, заключи Иван Чернев.
Реклама
През март тази година компанията ocнoвa своя безвъзмездна " AгpoAĸaдeмия ", в която производителите получиха инфopмaция зa тeндeнциитe в pитeйл ceĸтopa, за пpaĸтиĸите и изиcĸвaнията нa бизнeca c бъpзooбopoтни cтoĸи, ĸaĸтo и за ĸpитepиитe зa peaлизaциятa на плодове и зеленчуци в xипepмapĸeтитe нa " Кауфланд ".
Свързани публикации " Кауфланд България " е продал 1.3 млн. кг риба и морски блага през 2022 година 14 юни 2023, 17:15 " Кауфланд " се уголемява и с наематели във и към магазините си 17 май 2023, 17:24 " Кауфланд " и " Лидл " инсталираха автомати за изкупуване на пластмасови бутилки и кенове 28 март 2023, 17:10
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР