Човешки фактор е причина за разпространението на болестта, констатира Симеонов.

...
Човешки фактор е причина за разпространението на болестта, констатира Симеонов.
Коментари Харесай

Валери Симеонов Сезира Данс! Даде Шокиращо Обяснение За Чумата В България!

" Човешки фактор е причина за разпространяването на заболяването ", установи Симеонов. " Не е допустимо животни, минали през българо-турската граница да са популяризирали болестта, тъй като издигнатата ограда стопира достъпа им ", сподели още Симеонов.

" Подал съм сигнали в ДАНС за следствие на огнищата, подал съм информация по какъв начин са се появили и по този начин нататък, всичко това е интервенция на човешкия фактор. Вероятно ще лъсне истината каква е, аз я знам каква е, става въпрос за преместване на болест за персонални облаги ", добави той.

По думите му унищожаването на животните е неизбежна мярка.

" Държавата се пробва наднормативно да компенсира нанесените вреди и вреди на стопаните. Продажбата на животни е довела до разпространяването на болестта. Това се получи, тъй като не бяха спазвани ограниченията. Не бяха спазвани от жители на Република България, които потеглиха, като схванаха, че животните могат да бъдат изтрепани, почнаха да ги товарят да се пробват да ги продават в околните общини евтино ", сподели още Симеонов.

Утре оперативният щаб, който координира битката с чумата по животните, ще се срещне с ръководителите на парламентарно показаните партии в Народното събрание, с цел да се изчистят подозренията към случаите със болест при животните и да се показа цялостната картина на обстановката. Това разгласи пред медиите вътрешният министър Валентин Радев след първото съвещание на оперативния щаб, в който влиза управлението на Министерство на вътрешните работи, на БАБХ и министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък привиква изключително засадение на Председателския съвет.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР