Човекът, който постоянно ви се оплаква, изчерпва вашата енергия Способността

...
Човекът, който постоянно ви се оплаква, изчерпва вашата енергия Способността
Коментари Харесай

Човекът, който постоянно ви се оплаква, изчерпва вашата енергия

Човекът, който непрекъснато ви се оплаква, изчерпва вашата сила

Способността за проявление на съпричастност и съчувствие се смята за позитивна линия, само че също по този начин е значимо да знаете по какъв начин да контролирате сходни страсти. Ако се чувствате изтощени след диалог с различен човек, би трябвало да помислите и да измененията отношението си.

Животът носи доста проблеми. Нашето семейство и другари също имат проблеми, тъй че, постоянно ги слушаме по какъв начин се оплакват от някого или нещо. Това е обикновено от една страна, тъй като хората желаят да се освободят от напрежението и постоянно им става по-леко, когато опишат за неприятностите си. От друга страна, непрекъснатото слушане на проблемите на другите ни вреди и ни лишава силата.

Как ни влияе отрицателната персона
Някои хора приказват за своите проблеми, с цел да получат поддръжка и съвет. А други – да предадат своята негативност на другите. Трябва да се научите да ги различавате.

Възможно е хората от втората категория да ви нарекат безсърдечен лакомец, в случай че откажете да ги изслушате.

Те могат да се опитат да ви основат възприятие за виновност или някакво друго неприятно възприятие. Не е ужасно. В подмяна ще получите прилив на сила и възприятие за самонадеяност, откакто откажете тази токсична връзка.

Защо не би трябвало да слушате тези, които се оплакват
Защото този, който се оплаква непрекъснато, не прави нищо, с цел да промени живота си. Той е привикнал да бъде жертва. Това е неговият психически вид, подобен му е погледът за света.

Можете да го изслушате, само че по какъв начин можете да му помогнете? Никак. Не му би трябвало помощ, той просто желае да приказва. А диалогът без цел няма смисъл.

За страдание, той подсъзнателно, а от време на време и умишлено упреква себе си за неуспеха си. Такива хора би трябвало да посещават психолог, който може да повлияе на мисленето им.

Най-негативно въздействие върху човек имат неговите мисли
Никога няма да разрешите проблемите на този, който в действителност няма желание да ги позволи. Никога няма да успокоите душата му със съчувствие, тъй като той в действителност няма потребност от това. Всичко, което желае, е да смъкна от себе си възприятието за отговорност за личната си орис – той желае невъзможното.

Какво се случва, когато непрекъснато слушаме хора, които се оплакват
Губите вашата сила. Искаме да помогнем, само че не решаваме казуса. Опитваме се непрекъснато и се изтощаваме с тези опити.

Първи признаци за това:
1.Емоционален дисбаланс
2.Трудности при решаването на личните проблеми
3.Проблеми с концентрацията
4.Поява на отрицателни мисли

Как да отбягвате такива хора? Създайте и поддържайте отдалеченост
Може би, в началото, ще бъдат афектирани от вашето равнодушие. Ако всички спрат да слушат безкрайните му словоизлияния за безсмисления живот, в последна сметка ще би трябвало да се сблъска с проблемите си, вместо просто да приказва за тях или да спре да вижда единствено неприятното.

2.Обяснете му, че не трябва да упреква никого за това, което му се случва, с изключение на себе си

Да речем, че сте го изслушали. Когато към този момент сте го създали, не пестете още малко време и му кажете, че това, за което той се оплаква, е единствено самостоятелен проблем и че има някои общи, които съдържат отрицателното му отношение към обстановката и живота като цяло.

3.Не показвайте “слабост ”
Те са манипулатори. Не се поддавайте. По този метод ще съсипете и двамата – и себе си, и него. Отрицателното влияние на човек в никакъв случай няма да спре. Когато изтощи вас, ще откри нова жертва.

4.Поставете граници
Помолете го да почита правото ви на персонално пространство. Също по този начин, правото сами да избирате тематиката на диалога. Можете да кажете, че не желаете да говорите за “трагедии и проблеми ” от самото начало. По този метод ще принудите подобен човек да се откаже от отрицателните мисли.

Вижте още: Ефикасен лек за гастрит – този чай прави чудеса

Може би вие, скъпи читатели, сте осведомени с някои други ефикасни способи за връзка с такива отрицателни хора, които изчерпват вашата сила?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР