Компания, за която се твърди, че измамно е продала маска

...
Компания, за която се твърди, че измамно е продала маска
Коментари Харесай

Продавач на измамни маски за лице N95 да възстанови 1,1 милиона долара на клиенти

Компания, за която се твърди, че лъжливо е продала маска за лице с клас N95, би трябвало да възвърне повече от 1,1 милиона $ на клиенти в цялата страна, разгласи Федералната комерсиална комисия в понеделник.

Razer и неговите филиали популяризираха маската Zephyr като клас N95, макар че в никакъв случай не са я дали за тестване или узаконяване от Администрацията по храните и медикаментите или Националния институт за сигурност и здраве при работа, сподели организацията. В реклами и изявления в обществените медии маските Zephyr бяха рекламирани като еквивалент на N95, който ще отбрани потребителите от Коронавирус, се показва в тъжба на FTC.

„ Тези компании лъжливо твърдяха, в разгара на световна пандемия, че маската им за лице е еквивалентна на респиратор, сертифициран по N95 “, сподели Самуел Ливайн, шеф на Бюрото за отбрана на потребителите на FTC, в изказване. „ FTC ще продължи да държи виновни компаниите, които употребяват погрешни и голословни изказвания, с цел да се насочат към потребителите, ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР