Чилийското правителство и опозиционни депутати обявиха днес, че са постигнали

...
Чилийското правителство и опозиционни депутати обявиха днес, че са постигнали
Коментари Харесай

В Чили правят нова конституция


Чилийското държавно управление и опозиционни депутати оповестиха през днешния ден, че са постигнали съглашение да приготвят план за нова конституция, единствено три месеца след референдум, на който гласоподавателите с огромно болшинство отхвърлиха първия текст на сходен напредничав документ, който да размени конституцията, призната по време на диктатурата на Пиночет, съобщи Ройтерс.

Според съглашението планът за нова конституция би трябвало да бъде направен през идната година от заседание от 50 така наречен конституционни съветници, определени на директни избори, и да бъде учреден на прелиминарен план, квалифициран от комисия от 24 специалисти.

Окончателният план ще бъде подложен на референдум през ноември или декември следващата година при изискване за наложително гласоподаване.

Споразумението идва, откакто чилийците отхвърлиха през септември препоръчаната нова конституция, която щеше да стане една от най-прогресивните в света, което принуди президента Габриел Борич да направи промени в държавното управление си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР