Четвъртият ден от турнира в Индиън Уелс ще ни предостави

...
Четвъртият ден от турнира в Индиън Уелс ще ни предостави
Коментари Харесай

Три мача, които не бива да пропускате на 11 март


Четвъртият ден от шампионата в Индиън Уелс ще ни даде голям брой забавни мачове както при мъжете, по този начин и при дамите. За страдание, предстоящият с огромен интерес конфликт сред Анди Мъри и Пабло Кареньо Буста няма да се състои поради отдръпването на испанеца от конкуренцията, само че все пак почитателите и през днешния ден няма да скучаят.

Предлагаме ви три дуела от днешната стратегия, които не трябва да пропускате.

Стан Вавринка – Миомир Кецманович (втори мач на Stadium 6)

Стан Вавринка в профил Александър Вукич на старта в Индиън Уелс, като това бе първата му победа на открит хард след завръщането си в Тура. Миналата година той загуби и трите си мача на тази настилка, а неволите му продължиха на Australian Open, когато загуби в пет сета от Алекс Молчан в първи кръг. Освен това успеха против Вукич бе първа за швейцареца в Индиън Уелс от 2019 насам, когато той загуби от Роджър Федерер в трети кръг, а след това порпусна идващите две издания на конкуренцията.

Вавринка игра край в Калифорния през 2017, като досега е губил единствено две от 11-те си присъединяване във втори кръг – против Оливър Рохъс през 2006 година и Робин Хаазе през 2015 година

От своя страна Кецманович игра четвъртфинал в Аделаида и край в Делрей Бийч през 2023, само че в това време отпадна още в първия си мач в Акапулко, Далас и на Australian Open. Освен това той на тру пъти от началото на сезона загуби сет на нула, въпреки това да се случи против Даниил Медведев, Тейлър Фриц и Денис Шаповалов.

Кецманович обаче обожава шампионатите от „ Слънчевия дубъл “, като и трите му Мастърс четвъртфинала пристигнаха тъкмо в тях (два в Индиън Уелс).

До момента Вавринка и Кецманович не са се изправяли един против различен.

Ема Радукану – Магда Линет (първи мач на Stadium 4, от 21:00 ч.)

Магда Линет отпадна в първия си мач в два от четирите самостоятелни шампионата, в които взе присъединяване от началото на сезона, само че в другите съревнования полякинята несъмнено надмина упованията. След като до преди два месеца не бе стигала до втората седмица на шампионата от Големия шлем, тя победи Анет Контавейт, Каролина Плишкова и Каролин Гарсия по пътя към полуфинала на Australian Open, а след това игра четвъртфинал в Мерида.

Линет, която понастоящем е №21 в международната класация, не е достигала до трети кръг в Индиън Уелс в нито едно от петте си досегашни участия, само че тази година за пръв път е измежду поставените.

Макар към момента да не се е възстановила изцяло от възпалението на сливиците, поради което пропусна шампионата в Остин, Ема Радукану стартира присъединяване си в Калифорния с безапелационна победа над Данка Ковинич (6-2, 6-3). От началото на предходната година обаче британката постоянно е преследвана от травми, като след триумфа си на US Open записа следващи победи в единствено шест шампионата. За последно това се случи при достигането ѝ до полуфинала на WTA 250 конкуренцията в Сеул през септември.

Именно в този шампионат се състоя единственият конфликт сред Радукану и Линет досега. Двете се изправиха една против друга на четвъртфинал, като актуалната №77 надви с 6-2, 6-2.

Карлос Алкарас – Танаси Кокинакис (пети мач на Stadium 1)

Днешната стратегия на централния корт в Индиън Уелс ще завърши със завръщането в игра на Карлос Алкарас. Испанецът пропусна шампионата в Акапулко поради травмата в крайници, която претърпя на финала в Рио де Жанейро, само че съобщи, че към този момент е изцяло възобновен.

Алкарас към този момент може да се похвали с една купа през 2023, откакто победи в Буенос Айрес – един от двата шампионата, в които взе присъединяване от началото на годината. Световният №2, който предходната година игра полуфинал в „ Рая на тениса “, преследва първата си купа на открит хард след триумфа на US Open. Освен това възможен трофей в Калифорния ще му разреши да се завърне на първото място в ранглистата.

От своя страна Кокинакис игра полуфинал в Аделаида, само че по-късно загуби трагично от Анди Мъри във втори кръг на Australian Open. Впоследствие обаче австралиецът още веднъж си напомни победното възприятие, като завоюва купата на Чалънджър шампионата в Манама, а в края на февруари стигна до осминафинал в Дубай след победа над тогавашния №73 Куентен Алис. Индиън Уелс обаче надалеч не е най-успешнята конкуренция за Кокинакис, който тази година играе в главната скица едвам за трети път, а най-хубавото му достижение и осминафиналът от 2015 година

До момента Алкарас и Кокинакис не са се изправяли един против различен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР