Адриан Андреев определено може да бъде доволен от късмета си.

...
Адриан Андреев определено може да бъде доволен от късмета си.
Коментари Харесай

Пресявките на Ролан Гарос: Андреев зае последното свободно място; дебют за 17-годишната Илиев

Адриан Андреев несъмнено може да бъде удовлетворен от шанса си. Втората ни ракета беше надълбоко в листата с запасите за Ролан Гарос, само че редицата отказвания оказа помощ на родния ни представител да заеме последното свободно място в пресявките. Припомняме ви, че през предходната година международният номер 237 беше на единствено една победа от това да доближи до главната скица в Париж, единствено че отстъпи трагично в съдбоносен сет на Дженаро Алберто Оливиери, който след това доближи до третия кръг на същинския шампионат.

Така България се избави от опцията за пръв път в историята да няма нито един представител в квалфикациите за конкуренция от Шлема, както при мъжете, по този начин и при дамите, а ние единствено можем да се надяваме, че Ади ще може да се причисли към Григор Димитров и Виктория Томова, които са с обезпечено място в главната скица.

Любопитното е, че българската връзка не завършва дотук, тъй като 17-годишната Сара Илиев получи " уайлд кард " за присъединяване в квалификациите на Ролан Гарос, като това ще бъда първа изява за нея в конкуренция при дамите от Големия шлем.

Сара е родена във Франция, само че нейните родители са небезизвестната баскетболистка Мариана Маневска и някогашния футболист на Локомотив Пловдив - Емил Илиев. Семейството живее от дълго време в Страсбург, само че се прибира постоянно в Пловдив, с цел да може Сара да види своите баби и дядовци, а момичето приказва добър български език и има залепена фотография на Цветана Пиронкова в своята стая, чиито триумфи един ден желае да доближи.

Към момента международната номер 593 може да се похвали с два финала на равнище ITF, а нейният най-сериозен триумф беше превъзмогването на квалификациите в родния ѝ Страсбург, с което съумя да дебютира в главната скица на WTA шампионат. 

Roland Garros Qualifying update:
OUT: Muller, Mayot, Walton, Mpetshi Perricard, Gojo, Atmane, Moreno De Alboran, Herbert
IN: Pouille, Valkusz, Royer, Janvier, Faria, Guinard, Dougaz, Andreev
Next: Popko
— Other List Updates (@OtherLists)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР