Четвъртфиналните двубои продължават днес, а макар и мачовете в тенис

...
Четвъртфиналните двубои продължават днес, а макар и мачовете в тенис
Коментари Харесай

Програмата в Рим: Шоуто Зверев - Фриц; Сабаленка и Колинс срещу шампионки от Шлема

Четвъртфиналните дуели не престават през днешния ден, а въпреки и мачовете в тенис програмата да станат все по-малко, то смисъла на всеки един от тях става по-голямо. Утре ще станат ясни и първите двама полуфиналисти при мъжете и последните две при дамите.

При мъжете ни чака конфликт сред международния номер 5, Александър Зверев, и отстранилият Григор Димитров през вчерашния ден, Тейлър Фриц. Това ще е осма среща посред им, като умерено можем да кажем, че това е едно от най-оспорваните съперничества в мъжкия тенис, като германецът води с 4 на 3 победи.

На другия плюс е другият четвъртфинален дуел при мъжете. Двамата най-големи изненади на шампионата, Алехандро Табийо и Жинжен Жанг, ще се борят за място за дебютен полуфинал. Макар и в ролята на новобранците, то не можем да кажем, че мястото им на този стадий е несправедливо, защото и двамата имат по две победи над тенисисти от топ 20. Това ще е втора среща посред им, като китаецът е спечелил единствената им такава през 2021-ва, в квалификациите в Уимбълдън.

При дамите ще станем очевидци на същинска борба сред две от най-агресивните и силови тенисистки. Става дума за Арина Сабаленка и Йелена Остапенко. Двете тенисистки са се срещали два пъти, като белорускинята е спечелила всички от тях.

Другият предстоящ конфликт е този сред ветераните Даниел Колинс и Виктория Азаренка. Тяхното съревнование е по-оспорвано, като през днешния ден те ще се срещнат за четвърти път, а Колинс има преднина от 2 на 1 победи.

Програмата за през днешния ден:

Center Court (начало: 14:00 часа българско време)

1. Йелена Остапенко - Арина Сабаленка 

2. Алехандро Табило - Жинжен Жанг 

3. Виктория Азаренка - Даниел Колинс

4. Александър Зверев - Тейлър Фриц 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР