Доминик Тиийм обяви през миналата седмица, че ще бъде принуден

...
Доминик Тиийм обяви през миналата седмица, че ще бъде принуден
Коментари Харесай

Поканите за Ролан Гарос: Домакините се лишиха от Тийм, Халеп и още две шампионка от Шлема

Доминик Тиийм разгласи през предходната седмица, че ще бъде заставен да се откаже от професионалния тенис, откакто през последните 2 години се бори с проблемите си в китката и по този начин и не можа да се откри назад в елита на спорта. Бившият номер три възнамерява да се откаже на домашния си шампионат във Виена през месец октомври, а до тогава имаше желанието да вземе присъединяване на шампионатите, които са означавали най-вече за него през кариерата му, а измежду тях несъмнено е Ролан Гарос.

Тийм в един миг беше именуван с прозвището " Принца на клея " и то несъмнено не беше несправедливо, имайки поради по какъв начин австриецът на два пъти побеждаваше Новак Джокович на " мейджър " конкуренцията в Париж и доближаваше до финала през 2018-та и 2019-та година, само че там против него непроменяемо заставаше Рафаел Надал и го побеждаваше.

Френската тенис федерация обаче е отклонила молбата на първенеца от US Open 2020 за " уайлд кард " за главната скица и по този начин той ще би трябвало да премине през квалификациите, в случай че желае да се сбогува уместно с публиката във френската столица, а същата орис чака и още един тенисист пред отричане, а точно някогашния 1/2-финалист - Диего Шварцман.

Всъщност домакините са решили да дадат поканите само на локални тенисисти, като единствените изключения са направени спрямo федерациите на Австралия и Съединени американски щати, с които от много време французите имат съглашение за по една покана, след което двете федерации връщат жеста на Аустрелиън Оупън и Ю Европейски Съюз Оупън.

Този метод значи, че в шампионата няма да забележим и Каролине Вожняцки, която даже не е подала поръчка за квалификациите, а Симона Халеп е в идентично състояние, тъй като сега е отвън топ 1000, откакто беше оправдана за наложеното ѝ допинг наказване, само че някогашната шампионка не е получила даже " уайлд кард " за квалификациите и няма да играе в Париж. Ема Радукану пък ще започва присъединяване си от квалификациите, откакто нейната молба за " уайлд кард " е била отклонена и по този метод Ролан Гарос може да се лиши изцяло от наличието на три шампионка от Големия шлем, две от които са оглавявали международната класация.

Сред поканените тенисисти са ветераните Ришар Гаске и Пиер Юг-Ербер, Теренс Атман, Айла Томлянович, Ализе Корне, както и 17-годишната представителка на Франция Сара Илиев, чиито родители са българи, като тя ще започва от пресявките.

Ето и цялостен лист с раздадените предложения за Ролан Гарос:

Roland Garros wild cards are out:

No wild cards for Dominic Thiem, Simons Halep, Caroline Wozniacki or Emma Raducanu.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР