Четирима лекари от акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ Св. Петка“ във

...
Четирима лекари от акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ Св. Петка“ във
Коментари Харесай

Акушер-гинеколози от видинската болница хвърлиха оставки след смъртта на бебе

Четирима лекари от акушеро-гинекологичното поделение в МБАЛ „ Св. Петка “ във Видин са връчили предупреждение за овакантяване. Реакцията им е отговор на обвиняванията за породена гибел на новородено в края на предходната година.
Завеждащият отделението доктор Слави Любенов е с предупреждение за период от 3 месеца. Той дефинира депозирането на оставките като „ честен акт “, след гибелта на новородено на 26 декември 2019 година Завеждащият отделението добави, че той и сътрудниците му доктор Младенов и доктор Николов нямат отношение към случая, заяви БНР.

Кметът на Община Видин Цветан Ценков разяснява, че хората в крайдунавския град заслужават естествени медицински грижи и тематиката за болничното заведение ще бъде разисквана на съвещание на Общинския съвет във вторник. По думите му той е имал диалог с шефа на Института по акушерство и гинекология проф. Иван Костов от Медицинския университет в София и през идната седмица неговият заместител ще бъде във Видин, с цел да се срещне с медиците.

Очаква се решението на здравното министерство по въпроса с управлението на болничното заведение. Общината не може да вземе такова решение, тъй като е належащо преструктуриране и подсилване на лечебното заведение. Подготвя се опция всички акушеро-гинекологични случаи да се поемат от Медицинския университет, има концепция да се образуват изнесени екипи, които да работят на място.

" Крайно време е здравното министерството да реши какво ще прави с регионалните лечебни заведения “, съобщи Ценков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР