Русия на Путин обаче иска да върне онова време по

...
Русия на Путин обаче иска да върне онова време по
Коментари Харесай

Руският президент на България няма ли да каже: Г-н Путин, прибери...

Русия на Путин обаче желае да върне това време по нов метод, посредством кървава война против Украйна и закани към света с нуклеарни бомби. Причините? Ами съветската войска е втора в света по мощ, пета по бройка, половината промишленост на страната е военизирана – що да не смажем този или оня? Това е кредото на Путин и кръгът му. Китай няма да ни ПРЕЧИ, Съединени американски щати няма да ни нападне, за какво тогава да не унищожаваме, който сме нарочили, тъй като ни нервира?

 

И в този момент се изстрелваме към ямболската изява на Румен Радев, където на 18 май той  декларира:

„ Всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен за Украйна, Русия и всички нас “. Той напомни, че всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа.

 

Е, по какъв начин да няма, господин Радев, нали Москва с такива стартира анексирането на Крим, преди този момент ги изричаше за Чечения, след това против Грузия. А Афганистан, Сирия? Милитаристичните апели идват от Кремъл, само че господин Радев не вижда това.

 

Той съобщи още: „ Ако по този начин не престават нещата и не се постави завършек на войната, ще имаме демографски опустошена страна – Украйна с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, производства. Това ще бъдат извънредно тежки последствия освен за Украйна, само че и за цяла Европа “. И за следващ път прикани, не натърти, да спре наливането на оръжия за Украйна и да се поставят старания за мир.

Ако Румен Радев бе същински президент на натовска България, член на Европейски Съюз, би трябвало да каже: Г-н Путин, изтеглете ордите си от Украйна, спрете да унищожавате Украйна, да опожарявате, изнасилвате и крадете украинския народ и седнете на масата за договаряния.

 

Логично е, тъй като съветската войска атакува вероломно прилежаща, суверенна Украйна на 24 февруари 2022 година Русия е агресора, а Украйна – жертвата. Радев обаче приканва жертвата да се съобщи, а насилника да бъде молен за мирни договаряния. По кои критерии се образува сходно мислене и се раждат сходни послания?

Налага се, в действителност се постанова, което би било необичайно при други условия, да се подсети за Меморандума от Будапеща, признат на 5 ноември 1994 година

По силата на Меморандума Украйна се отхвърля от нуклеарните си оръжия, а Съединени американски щати, Русия и Англия се ангажират да подсигуряват териториалната й целокупност.

Под документа слагат подписите си президентите на Съединени американски щати - Бил Клинтън, на Русия - Борис Елцин, на Украйна - Леонид Кучма и английският министър председател Джон Мейджър.

 

Как, съгласно Румен Радев Русия на Путин „ подсигурява териториалната целокупност “ на Украйна? Като се пробва да я изпепели?

И за какво от ден на ден ген. Радев звучи като „ съветски президент на България “?  Това наскърбява доста жители, повярвайте. И радва до сълзи групичките край ПСА и „ Альоша “, коленичили пред Митрофанова и Путин. 

 

Да не забравяме също, че Европарламентът одобри декларация, с която отхвърля като противозаконен изборът на Путин за пети президентски мандат за легален.

Трудно за поверие е български президент да се държи по сходен метод. Но доживяхме и това.

 

Колко тъжно.

 

Представете си в този момент изнасилена свиреп жена на погубен бранител на родината, останала без дома и фамилията си, да коленичи пред насилника и да го моли за благосклонност, като също така да сложи изискванията си, кой да е животът на жертвата в бъдеще. А децата й? За децата се грижи Русия в съответни лагери и стратегии за превъзпитание във великоруски национализъм и сляпа честност към диктатора.

 

Путин преди дни сподели, че Украйна и Западът са нападнали Русия. Каза също, че в Унгария през 1956 година руските танкове са защитавали Съюз на съветските социалистически републики и унгарския народ, а в Чехословакия през 1968 година отново руските танкове са защитавали още веднъж Съюз на съветските социалистически републики и локалното население от заговора на мръсния Запад.

 

Дали няма да реши Путин да отбрани съветските притежатели на парцели у нас и българите от нашествието на западняците, които желаят да ни поробят?

 

Няма да се учудя. Тогава няма да има потребност от промяна на президента, нали?

 

Вероятно горните редове ще се схване от някои, а и от самия Радев, като прекомерно остри, само че нали никой, пък бил той и на толкоз висок пост, не е наложително прав във всичко? Не, не е. Защото едно е да си президент на България, а напълно друго - български президент. Същото важи и за Путин.

 

Случилото се със словашкия министър председател Роберт Фицо е доказателство, до каква степен може да ескалира опълчването в едно общество.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР