Това обяви на брифинг кметът на София Васил Терзиев във

...
Това обяви на брифинг кметът на София Васил Терзиев във
Коментари Харесай

Лифтът до Витоша стана ябълка на раздора, кметът на София обеща...

Това разгласи на брифинг кметът на София Васил Терзиев във връзка със прекъсването на последния въжен превоз в планината до София – Симеоновския въжен превоз.

По думите на кмета няма по какъв начин да има упования за шест месеца да се реши проблем, завещан от остарялото ръководство на Столичната община и датиращ от 2007 година

 

По думите на Терзиев са казани доста измислици по тази тематика с Витоша и нейните лифтове, а от ГЕРБ се пробват да хвърлят виновността за нещо, което те са сътворили от времето, когато са продали лифтовете с контракт, който не пази ползите по никакъв метод.

 

" Благодаря още веднъж на сътрудниците от ГЕРБ, че дадоха опция да отворим и този диалог, с цел да се види в действителност кой е основал този проблем за софиянци и от кой те би трябвало да търсят отговорност. Ако след 3 години и половина няма работещ въжен превоз, или най-малко няма път към това то да бъде осъществено необратимо, тогава ние ще поемем цялата отговорност за това, че сме дали едно заричане и не е изпълнено ", сподели кметът.

 

Преди Терзиев брифинг по тематиката дадоха и общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Те упрекнаха Терзиев и краткотрайния ръководител на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров в безучастие.

Според тях няма учредения за прекъсване работата на Симеоновския въжен превоз и даже има нарушаване на контракта, който е подписан с приватизатора.

Заложеният период в контракта е 25 години, което значи, че общината има право да реализира своя надзор до 2032 година, настояват от ГЕРБ-СДС. 

 

" Кметът разгласи, че ще води договаряния с приватизатора. Не знаем води ли такива договаряния, седят ли на маса? Питаме - приказват ли си? Защото съображение от вида снабдител не може да достави елементи, тъй като е стопански нецелесъобразно не е механически, юридически или политически мотив. Ние депозираме отчет към Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, в който Надзорният съвет да вземе решение, че завеждаме иск според контракта в размер на цялата сума на акциите – 8,3 милиона, които Общината да си предяви, в това число и повреждане на контракта и придобиване на собствеността ", разяснява общинският консултант от ГЕРБ Прошко Прошков.

От обединението упорстват Столичната община да изиска наказателна клауза в размер на 8,3 млн. лева и също по този начин да скапе приватизационния контракт. Това би означавало общината да си върне контрола върху лифтове и оборудванията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР