Четирима ентусиасти от Виетнам работят една година, за да създадат

...
Четирима ентусиасти от Виетнам работят една година, за да създадат
Коментари Харесай

Виетнамци създадоха Bugatti Chiron от глина и фибростъкло

Четирима запалянковци от Виетнам работят една година, с цел да основат копие на хиперколата Bugatti Chiron. Без съществуването на автентичен автомобил, експертите употребяват в работата си макет в смален размер, увеличавайки глиненото копие до действителен размер. Като помощни материали, при основаването на суперавтомобила, виетнамците употребяват елементарна глина.

Преди това екипът запалянковци има направени модели въз основата на стоманена рамка и картон. Сега, за Bugatti Chiron виетнамците ползват нов способ, употребявайки фибростъкло и глина. На първия стадий е изработен цялостен модел на суперавтомобила благодарение на глина. Получената матрица е употребена за основаване на каросерия на автомобил от фибростъкло и композитно лепило. Корпусът от фибростъкло е заздравен със стоманена рамка.

След премахването на глинения макет, виетнамците стартират да дооформят външния дизайн на копието на Bugatti Chiron. За боядисване на каросерията са определени сини и черни цветове, съответстващи на корпоративния цвят на хиперколата. Фаровете са закупени онлайн, до момента в който стоповете и джантите са съединени от скрап.

Полученото копие на Bugatti Chiron дава отговор изцяло на оригинала по външен тип и дизайн, само че като захранващ елемент е употребен 1,6-литров мотор от Toyota Corolla от 1998 година Проектът към този момент коства на виетнамците 26 500 $, а има още работа по дизайна на интериора на автомобила.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР