Четири състезателки участваха в контролното състезание на националния отбор по

...
Четири състезателки участваха в контролното състезание на националния отбор по
Коментари Харесай

Само 4 момичета в поредното контролно на гимнастичките

Четири състезателки участваха в контролното съревнование на националния тим по художествена гимнастика. Пред основния треньор на отбора Бранимира Маркова, ръководителя на федерацията Илияна Раева и Мария Гигова се изявиха Катрин Тасева, Боряна Калейн, Петя Борисова и Ерика Зафирова. Бранимира Маркова даде добра оценка за представянето на девойките в следващото контролно съревнование.

Контролното пропусна Невяна Владинова която се възвръща от травма. Все още не е ясно дали тя ще може да взе участие на Световната купа в София в края на март.

Беше планувано в контролното да взе участие и Йоанна Николова, само че тя има лека контузия и от треньорския щаб решиха, че е по-добре гимнастичката да не се натоварва в допълнение, с цел да отшуми травмата й изцяло.

Контролното се организира, с цел да се види формата и равнището на подготовка преди шампионата в Рига (Латвия) на 3-4 март, на който ще ни показват Катрин Тасева и Ерика Зафирова, както и на кръга от веригата Гран При в Киев (Украйна) от 15 до 19 март.

В Киев ще взе участие Катрин Тасева, а в съпътстващия шампионат България ще бъде показана от Ерика Зафирова, Петя Борисова и Йоанна Николова.

"Доволна съм от контролното. Момичетата са готови доста добре на този стадий ", съобщи Бранимира Маркова, старши треньор на народен тим самостоятелно дами.

Тя добави, че ще изчака още една-две седмици преди да реши за възможното присъединяване на Невяна Владинова на Световната купа в София.

Същевременно, австрийската звезда на художествената гимнастика Никол Рупрехт дружно със своята треньорка - българката Лучия Генчева-Егерман, която работи от дълги години в Австрия, е на подготовка за новия спортен сезон в София. До четвъртък тя ще тренира в зала "Раковски ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР