Четири политически формации се очертават като сигурни в следващия парламент.

...
Четири политически формации се очертават като сигурни в следващия парламент.
Коментари Харесай

Афис: 4 партии със сигурност влизат в следващия парламент

Четири политически обединения се обрисуват като сигурни в идващия парламент. Още три пък са потенциално вероятните участници в идващото Народно заседание. Това демонстрират данни от изследване на организация " Афис ", направено в интервала 12-17 февруари, предава. То е осъществено със лични средства, като са интервюирани 1000 лица в домовете им.

Данните на " Афис " демонстрират, че политическата коалиция ГЕРБ-СДС " към този момент резервира лидерската си позиция с малко над 25% доверие, следвана на относително близка отдалеченост от обединението " Българска социалистическа партия за България "  - 22.5%. Битката за третото място ще е сред партията на Слави Трифонов „ ИТН “ и Движение за права и свободи.

В друга степен имат шансове за бъдещо парламентарно посланичество още две обединения - " Демократична България "  и " Изправи се! Мутри вън! ", както и една партия - Вътрешна македонска революционна организация, само че триумфът им зависи от тяхната предизборна акция, показват от организацията.

От " Афис " регистрират и нетипично висок дял на по този начин наречените " Други партии ", които ще привлекат гласове, само че ще останат отвън Народното събрание, като не са малко и обединенията, които ще останат под 4-процентовия предел, само че ще прескочат " заветния " 1% от гласовете. Най-висок резултат измежду тях демонстрира " Възраждане " с 2.2% доверие.

Данните свидетелстват за очертаваща се фрагментация на вота, което на процедура значи, че антиправителственият митинг от лятото не е намерил съсредоточен израз, а съдружната формула на бъдещото ръководство на страната, в случай че такава бъде контрактувана сполучливо, е неизбежна.

По-малко от два месеца преди плануваните парламентарни избори съществения въпрос за хипотетичната изборна интензивност също остава без отговор. А главен фактор ще е продължаващата Covid-пандемия. " Тъкмо пандемията ще повлияе на изборният резултат ", е изводът от изследването на " Афис ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР