Четири бойни хеликоптера Кугър може да станат въздушни линейки.Министерството на

...
Четири бойни хеликоптера Кугър може да станат въздушни линейки.Министерството на
Коментари Харесай

Каракачанов дава 4 Кугъра за въздушни линейки

Четири бойни хеликоптера " Кугър " може да станат въздушни коли за спешна помощ.

Министерството на защитата е готово да помогне и да отдели до 4 хеликоптера „ Кугар “ с летателен състав, които да се употребяват за медицински цели, сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпроси през днешния ден, 6 януари.

„ Министерството на здравеопазването би трябвало да реши дали тези хеликоптери са подобаващи, тъй като те не са оборудвани за медицински действия и ще са нужни средства за преоборудване “, разясни министърът. Той изясни, че, в случай че се избере разновидността да се употребяват четири военни хеликоптера, те могат да бъдат ситуирани в четири разнообразни бази и по този начин да покриват територията на страната.

„ Един от хеликоптерите може да бъде на авиобаза „ Чайка “ и да обслужва тази част от страната, другият – в Долна Митрополия, трети - в Пловдив – в авиобаза „ Крумово “, а четвърти - на авиобаза „ Враждебна “. Въпросът е дали това е по-евтиният или по-добрият вид за опазването на здравето “, разясни министър Каракачанов и още веднъж акцентира положителното предпочитание и подготвеност на Министерството на защитата да се включи в процеса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР