„Често политици и хора с амбиция да управляват посочват туризма

...
„Често политици и хора с амбиция да управляват посочват туризма
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Туризмът да е приоритет за българската икономика не само на думи

„ Често политици и хора с упоритост да ръководят показват туризма като приоритет за българската стопанска система, само че това остава в областта на пожеланията. Крайно време е секторът да се трансформира в действителен приоритет, който се развива с съответни ограничения и визия, да има осъзната и развита национална политика, с по-голям ангажимент на страната ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на Шестите годишни награди в туризма, проведени от Министерство на туризма под патронажа на държавния галва Румен Радев

Йотова дефинира туристическия отрасъл като един от най-тежко засегнатите от пандемията и поздрави представителите на бранша за напъните и триумфа по адаптиране към новите условия на работа. Вицепрезидентът посочи успеваемостта на ограниченията за поддръжка, подхванати от служебното държавно управление. Тя уточни, че в Националния проект за възобновяване и резистентност туризмът е залегнал като предпочитана политика.

Вицепрезидентът съобщи, че България има всички дадености за развиване на туризма, само че би трябвало да дефинира визията, към която се стреми. „ Не желаеме ли целогодишен туризъм, който да образува над 12% от Брутният вътрешен продукт на страната, каквито бяха стойностите преди рецесията? Не желаеме ли туризъм, в който освен се влагат вложения, само че който притегля вложения? Добре развъртян културен туризъм, привързан с други разновидности за отмора и забавление? Не желаеме ли по-широка реклама на неизчерпаемите благоприятни условия в България? Можем да го реализираме с повече мисъл и предпочитание ", уверена е Илияна Йотова.

Вицепрезидентът връчи първата специфична премия в категория „ Изборът на българите " на „ Исторически парк ", с. Неофит Рилски, област Варна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР