Бившият министър на здравеопазването Майкъл Матисън, който натрупа сметка от

...
Бившият министър на здравеопазването Майкъл Матисън, който натрупа сметка от
Коментари Харесай

Бивш министър на здравеопазването на Шотландия, който натрупа сметка за iPad от 11 000 британски лири по време на почивка, беше спрян

Бившият министър на опазването на здравето Майкъл Матисън, който натрупа сметка от 11 000 английски лири за потребление на своя Ipad на фамилна отмора, беше отхвърлен от шотландския парламент.

Висшата фигура на SNP ще бъде неразрешена от Holyrood за 27 заседателни дни и ще загуби заплатата си за 54 дни, откакто беше открито, че е нарушил кодекса за държание на MSP, като се опита да употребява разноски и офис разноски, с цел да покрие законопроектът за парламентарен iPad. Първоначално той отхвърли да е направил нещо неправилно, само че в последна сметка призна, че децата му са употребявали устройството за стрийминг на футбол по време на пътешестване до Мароко.

След месеци на напън господин Матисън се отдръпна от поста здравен министър през февруари. Наказанието на SNP MSP беше постановено от Комитета по стандарти, процедури и публични назначения в Холируд в четвъртък. Сега ще бъде подложен на гласоподаване в Народното събрание.

Това ще усили натиска върху господин Матисън да се отдръпна като MSP - защото...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР