Чешкият Сенат отложи за неопределено време решението за целесъобразност на

...
Чешкият Сенат отложи за неопределено време решението за целесъобразност на
Коментари Харесай

Парламентът отложи решението за жалба срещу президента

Чешкият Сенат отсрочи за неопределен срок решението за целенасоченост на конституционна тъжба против президента Милош Земан, оповестява ТАСС. Причината е неговото телевизионно послание по отношение на детонациите в оръжейните хранилища във Върбетице през 2014 година.

Законодателите оповестиха, че ще се съветват с специалисти в региона на конституционното право и представители на спецслужбите.

В страната тече събирането на подписи с искане за подаване на тъжба против президента. Причината - с изявлението си президентът е съобщил секретна информация от следствието.

В неделя Милош Земан сподели, че има две вероятни аргументи за гърмежите - немарливост на чиновниците или дейности на непознати спецслужби.

Чешкият вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек, съобщи че в своето послание президентът е загатнал на вятъра версията за погрешно боравене на чиновници с боеприпасите.

По-рано управляващите в Прага показаха, че цел на гърмежите през 2014 е била стока на българския търговец Емилиян Гебрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР