Чепеларе и Община Девин обявиха частично бедствено положение заради затрупани

...
Чепеларе и Община Девин обявиха частично бедствено положение заради затрупани
Коментари Харесай

Борбата със свлачищата в Южна България продължава

Чепеларе и Община Девин оповестиха отчасти бедствено състояние поради затрупани от камъни и тиня пътища.

Пожарникари избавиха дете от водите на Арда.

Кметове се скараха за това кой по какъв начин харчи парите за справяне с рецесията, съобщи NOVA.

Обявеното отчасти бедствено състояние и затвореният път към село Забърдо и Чудните мостове породи скандал. Кметът на Забърдо подцени възбраната да не се премнава край рисковото срутище и пусна придвижването. Това ядоса кмета на Чепеларе.

В Неделино изтеглиха хора поради голямо свлачище.

А в село Забърдо страхът у хората остава. Цяла нощ локалните поданици се следили равнището на реката, която подкопа два моста и отнесе няколко подпорни стени. След едното злополучие, пристигна и другото - хората в Забърдо останаха без питейна вода. Отнесен е и водопроводът към селата Павелско и Малево.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова изясни, че обстановката е комплицирана и по пътя не престават да падат камъни. Днес на място са били специалисти, които са създали оглед, чакат се експерти и от „ Геозащита “ и се чака на следващия ден до обяд да се посочи какви спешни дейности ще се подхващат, разясни Чакърова.

Продължава битката с пороите в Тетевен

Остава в действие частичното бедствено състояние за трите села в община Девин – Осиково, Чуруково и Михалково, като то може да продължи и на следващия ден. Това сподели кметът на Девин Красимир Даскалов. Продължава да се работи по отварянето на пътя за село Осиково, който е затворен. Активизирани са свлачища, има наводнени къщи. „ Няма проблеми със снабдяването на популацията на Осиково с артикули от първа нужда, а най-важно е, че няма потърпевши хора. В селото живеят над 800 души “, акцентира Даскалов. Той посочи, че не престават да се правят огледи и да се разказват вредите, с цел да бъдат подхванати ограничения. Аналогични са проблемите и в селата Чуруково и Михалково и не можем да разграничим къде е най-сериозно ситуацията, по тази причина и частичното бедствено състояние остава в действие, сподели още кметът на Девин.

В Неделино пък се наложи евакуация на хора поради свлачище. Проливните дъждове предизвикаха вреди и по инфраструктурата, а цялостен квартал е застрашен от земните маси. Според локалните една от аргументите е екопътека, издигната с европейски пари.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР