Челси спечели битката с Арсенал за Михайло Мудрик. Сините“ ще

...
Челси спечели битката с Арсенал за Михайло Мудрик. Сините“ ще
Коментари Харесай

Тайните детайли около трансфера на Михайло Мудрик 


Челси завоюва борбата с Арсенал за Михайло Мудрик. „ Сините “ ще платят цена от 70 милиона евро плюс още 30 млн. под формата на бонуси. От Шахтьор Донецк обаче разкриха, че в никакъв случай не са имали желание да го продават на „ артилеристите “.

Украинският клуб е останал извънредно неудовлетворен от обстоятелството, че Арсенал е нарушил разпоредбите още първоначално. „ Топчиите “ са почнали договаряния непосредствено с Мудрик, преди въобще да стартират да приказват с Шахтьор – нещо, което е изцяло неразрешено от УЕФА.

От Арсенал са се свързали с 22-годишния украинец още през октомври-ноември. След интензивни договаряния в границите на месец-месец и половина, включващи три срещи онлайн и непрекъснати телефонни диалози, „ артилеристите “ са потърсили и Шахтьор.

„ Дали сме се оплакали на ФИФА? Не. Те свършиха, каквото са свършили. Казах им, че не е вярно, че са се свързали първо с играча – изяснява изпълнителният шеф на Шахтьор Сергей Палкин пред „ Атлетик “. – Микел Артета, Олександър Зинченко и спортният шеф (Еду) се обаждаха на всеки два-три дни. Много хора смятаха, че Мудрик ще отиде в Арсенал, откакто от клуба са го потърсили и откакто Михайло стартира да гледа част от мачовете им. “

Според Шахтьор това усещане е било неправилно и Мудрик в никакъв случай не е бил покрай Арсенал.

Междувременно от Челси са работили доста по-бързо и по-професионално. Шефове от „ Стамфорд Бридж “ са се свързали с Шахтьор, след което са пристигнали на място, в лагера на отбора в Анталия за директни договаряния, в това число и с играча.

Изпълнителният шеф на украинците сподели още, че е получил първото позвъняване от Челси в края на декември с въпрос дали могат да приказват непосредствено с Мудрик, защото имат интерес към него. Палкин дава позволението си. Така първите договаряния сред „ сините “ и атакуващия халф стартират в края на декември и началото на януари. Впоследствие клубът се свързва и с сътрудника му, с цел да завърши договорката.

„ Кога разбрах, че Михайло ще отиде в Челси? В събота, когато от Челси – съсобственикът Бехдад Егбали и трансферният шеф Пол Уинстенли – дойдоха в Анталия – споделя още Палкин. – Докато не дойдоха, не имах вяра, че са подготвени на трансфер, тъй като към този момент бях провел същия диалог с Арсенал. Бих споделил, че съм разговарял даже повече с Арсенал, в сравнение с с Челси. Затова и преди последната среща Арсенал беше по-близо до договорка от Челси. “

Шахтьор е водил договаряния и с други клубове, само че не и толкоз съществени. Арсенал и Челси са били главните претенденти, като и двата клуба са предложили една и мечтаната сума от 100 млн. евро (70+30). Но офертите са се различавали в
бонус клаузите, оповестява webcafe.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР