Чехия организира специална вечеря за сбогуване с коронавируса въпреки предупрежденията

...
Чехия организира специална вечеря за сбогуване с коронавируса въпреки предупрежденията
Коментари Харесай

Чехия празнува края на извънредното положение с парти


Чехия провежда специфична вечеря за прощаване с ковид макар предизвестията на СЗО, че към момента сме надалеч от края на пандемията. Карловият мост в Прага посрещна към 2 хиляди посетители, които седнаха на една маса с дължина 500 метра. Те носеха домашно приготвена храна, която да споделят с останалите присъстващи. За страдание, спазването на обществена отдалеченост в него се оказа невероятно и събитието бе подложено на критика от други страни.

Участниците в празненството над река Вълтава е трябвало да си създадат резервация авансово и всички места са били заети. „ Организацията бе допустима поради неналичието на туристи в Прага “, споделя основателят ѝ Ондржей Кобза. Карловият мост е дълъг 515 м и е една от най-известните забележителности в Чехия. Обикновено там винаги има тълпи от туристи, тъй като е напълно пешеходна зона, само че поради ковид пътуванията от и до страната са спаднали доста.

Гостите на празненството го възприемат алегорично – с него демонстрират, че не се опасяват да са измежду хора и че ще продължат да живеят пълноценно. Заедно със събитието бе анулирано и наложителното носене на маски на обществени места в Чехия. Все отново защитната мярка остават за пътуването в метрото и за посещаването на здравни заведения.

Преди дни чешкото държавно управление позволи и обществени събирания до 1000 индивида. За стеснен брой гости са отворени също музеите, плувните басейни, зоопарковете и забележителностите на града. Ресторантите и питейните заведения одобряват клиенти на закрито и към този момент нямат ограничавания в работното време, макар че до неотдавна имаха право да работят единствено от 6 до 23 ч. Чехия има съвсем 12 000 доказани случая на COVID-19 и 349 смъртни случая.

Автор: Каролина Касабова

 
Фрагменти от еврейски надгробни монументи открити в Прага

 
10 здания от света, които ще ни смаят
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР