Часове след затварянето на първите избирателни секции все още не

...
Часове след затварянето на първите избирателни секции все още не
Коментари Харесай

Междинните избори в САЩ: засега без ясен победител

Часове след затварянето на първите изборни секции към момента не е ясно коя партия ще има болшинство в двете камари на Конгреса на Съединени американски щати в бъдеще. Нито републиканците, които преди този момент бяха с лек превес в социологическите изследвания, нито демократите имат ясни шансове за победа.

За опозиционните републиканци обаче е задоволително да завоюват единствено едно в допълнение място в Сената и пет в Камарата на представителите, с цел да трансформират съотношението на силите.

Важни за Байдън избори

Изборите за Конгрес в средата на четиригодишния мандат на президента на Съединени американски щати по традиция дават оценка на неговата политика. Те ще дефинират каква политическа независимост на деяние ще има сегашният президент Джо Байдън през идващите две години. Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп неотдавна разгласи, че е доста евентуално да се кандидатира още веднъж за изборите през 2024 година.

Сега се разпределят всичките 435 места в Камарата на представителите и 35 от общо 100-те места в Сената. Избират се и губернаторите на 36 от 50-те щата, както и други представители на щатско равнище. Окончателните резултати може би ще станат ясни след седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР