Бюджетът за дентална помощ за тази година да се увеличи

...
Бюджетът за дентална помощ за тази година да се увеличи
Коментари Харесай

Нови над 20 млн. лв. искат зъболекарите

Бюджетът за дентална помощ за тази година да се усили с близо 22 млн.лв., като общата му стойност да доближи 262 050 000 лева За това настояха в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция представители на управлението на Българския зъболекарски съюз /БЗС/.

Председателят на съсловната организация доктор Николай Шарков уточни, че в този момент в плана за бюджет на НЗОК за дентална помощ за тази година се плануват 239 700 000 лева

По думите му спомагателните средства биха могли да се обезпечат от запаса на НЗОК.

Д-р Шарков добави, че съсловната организация не е съгласна с планувания бюджет за дентална помощ и ще употребява всички законови средства той да бъде изменен сред първо и второ четене. Ако средствата не се покачат, има възможност сътрудниците да откажат да сключат контракти с НЗОК, което би било в ущърб на пациентите, изключително в дребните и отдалечени обитаеми места, уточни доктор Борислав Миланов, основен серкетар на БЗС. Сега плануваният бюджет води до банкрутиране на практики, сподели доктор Георги Димов.

Не се регистрират инфлацията, повишението на цените на електрическата енергия, повишението на цените на материалите, с които лекарите по дентална медицина работят, сподели още доктор Шарков. Пет-седем пъти е увеличена цената на ръкавиците, поскъпнал е даже памукът, с който работим, споделиха още експертите.

Всички лекари по дентална помощ, които работят по контракт с НЗОК, да получат по 1000 лева за работа в изискванията на пандемия, настояха още от БЗС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР