Бургас отворен за бъдещите архитектиОбщина Бургас подписа споразумение за сътрудничество

...
Бургас отворен за бъдещите архитектиОбщина Бургас подписа споразумение за сътрудничество
Коментари Харесай

Общината ще ползва опит за решаване на проблеми на градоустройството

Бургас отворен за бъдещите архитекти
Община Бургас подписа съглашение за съдействие с Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Съвсем скоро, в морския град може да бъде открит и негов филиал.

Целта е Университетът по архитектура и строителство да дава своя проучвателен опит при решение на проблеми на градоустройството и да дава фрагменти, които са с опит и ще дават своите препоръки за проблемите на градската среда.

Споразумението ще обезпечи и по-големи благоприятни условия на младежите, които имат предпочитание да се развиват в областта на архитектурата, строителството и геодезията. 

От своя страна, Общината ще спомага на висшето учебно заведение, с проблеми от практиката, които да вземат решение студентите по време на образованието си. Ще има и студентски практики в Бургас.

„ Връзката с образованието и партньорството с академичната общественост постоянно са били значим приоритет за Община Бургас. Само посредством взаимното съдействие с научните среди ние можем да прилагаме новаторски решения за възстановяване на градската среда, реализирането на значими инфраструктурни и обществени планове, както и да надграждаме това, което сме постигнали “, сподели кметът Димитър Николов.   

„ Подписването на актуалното съглашение с Община Бургас е доста значимо за нас, защото ще си сътрудничим с администрация, натрупала богат опит в създаването и реализирането на планове, които задават нов небосвод за модерното развиване на града. Обмяната на опит ще бъде извънредно потребна и за двете страни, като в това време ще реализираме и доста по-висока подготовка на нашите фрагменти, което ще е от огромна изгода и за развиването на бизнеса и локалната стопанска система. “, съобщи ректорът на УАСГ доцент доктор арх. Гичка Кутова.

Община Бургас и УАСГ ще си сътрудничат при осъществяване на изследвания, разбори, научни проучвания и експертни задания.

Партньорство ще има и при осъществяване на взаимно образование на студенти в УАСГ, квалификационни курсове, продължаващо образование, в това число при подготовка на дипломни работи, както и докторантури. Ще се подкрепя провеждането на студентски стажове и практики в действителна работна среда. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР