Сайт продава лекарства от Турция, които не са разрешени за

...
Сайт продава лекарства от Турция, които не са разрешени за
Коментари Харесай

Продават незаконно лекарства от Турция

Сайт продава медикаменти от Турция, които не са позволени за продажба у нас. Това е посочила инспекция на Изпълнителната организация по медикаментите по разпореждане на Министерство на здравеопазването. Става въпрос за противозаконна търговия на уеб страницата verutol.net, данните са на министъра на опазването на здравето доктор Галя Кондева.

Министърът прецизира, че търговията с медикаменти предстои на позволителен режим и се прави единствено в аптеки и дрогерии. Търговия по интернет може да се прави единствено с медикаменти без лекарско наставление от лице, получило позволение от Агенцията по медикаментите или удостоверине за регистрация от РЗИ като дрогерия.

Аптеките и дрогериите разгласяват на уеб страницата си, посредством който правят онлайн продажби, общо лого, разпознаваемо за целия Европейски Съюз. Списък на лицата, които правят търгови япо иинтернет с медикаменти без лекарско наставление, дружно със съответния адрес за търговия, се съдържа на уеб страницата на ИАЛ.

При инспекцията е открито, че въпросният уебсайт не съдържа специфичното лого и не попада в листата на уеб страницата на Агенцията по медикаментите, показва министърът. Установено е още, че на платформата са оповестени голям брой разгласи за продажба на медикаменти, които се отпускат единствено по лекарско наставление, написа pariteni.

От оповестените фотоси пък се вижда, че опаковките им са единствено на непознат език и са с генезис Турция. Част от продаваните медикаменти даже нямат позволение за приложимост у нас. Заради нарушаванията ИАЛ е поискала подпомагане от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР