Букурещ. Правителството на Румъния прие в четвъртък решение за удължаване

...
Букурещ. Правителството на Румъния прие в четвъртък решение за удължаване
Коментари Харесай

Agerpres : Задължителни маски на открито в Румъния

Букурещ. Правителството на Румъния одобри в четвъртък решение за удължение на изключителното състояние на румънска територия от 8 януари и дефинира ограниченията за битка с пандемията от COVID-19, оповестява държавната организация Agerpres . Нормативният акт се основава на ограниченията, препоръчани с Решение на Националния комитет за изключителни обстановки (НКНС), оповестяват от държавното управление в прессъобщение.

Една от измененията в нормативния акт се отнася до носенето на здравна или FFP2 маска във всички затворени и открити пространства.

„ Това е една от най-ефективните ограничения за предварителна защита на COVID-19 в Европейския съюз. FFP значи „ маска за лице с пречистване на частици “ и е европейски стандарт за успеваемостта на маската. Този вид маска филтрира най-малко 94% от всички аерозоли, в това число вируси във въздуха като SARS-CoV-2 “, осведоми същият източник.

Напоследък се следи нарастване на заболеваемостта от covid в Румъния, като в четвъртък са регистрирани 6018 нови случая против 1451 на 1 януари. Според прогнозите на медицинските управляващи по време на петата вълна на пандемията в страната могат да бъдат регистрирани до 1 милион инфектирани, защото разновидността омикрон се популяризира извънредно бързо. В момента 41% от популацията (19 милиона души) е имунизирано в Румъния - едно от най-ниските равнища в Европейски Съюз. Сертификат за covid, свидетелстващ за имунизация или предходно заболяване, към този момент е наложителен в Румъния за влизане в ресторант, кино или музей, само че опитът да го направи наложително за достъп до работа се провали в Народното събрание.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР