БСП дава Бюджет 2018 на Конституционния съд. Най-важният финансов закон

...
БСП дава Бюджет 2018 на Конституционния съд. Най-важният финансов закон
Коментари Харесай

БСП дава Бюджет 2018 на Конституционния съд


Българска социалистическа партия дава Бюджет 2018 на Конституционния съд. Най-важният финансов закон беше признат от депутатите в четвъртък след 13-часов работен ден.
Трябва да защитим достойнството и достолепието на българския парламент, няма да се обръщаме за помощ към президента. Сами ще извървим този път. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в отговор на въпрос дали Българска социалистическа партия ще се обърне към президента Румен Радев да наложи несъгласие на Закона за държавния бюджет.
„ Веднъж вечно би трябвало да се разбере, че България е парламентарна република. Правителството е определено от Народното събрание и то служи на народа “, съобщи той.
Бюджетът планува следващата година стопанската система ни да порасне с 3,9%, безработицата да намалее до 6,2%, а инфлацията да е 1,6% - поради повишаването на храните и горивата, заяви Нова телевизия.
Според плановете на властта от следващата година хората с най-ниски приходи ще получават 510 лв. минимална работна заплата. Планирано е тя да се усилва последователно до 610 лв. през 2020 година
В документа е заложена с % по-висока вноска за пенсия и увеличение с по два месеца на възрастта за пенсиониране. От средата на 2018 година пък всички пенсии ще бъдат индексирани с 3,8%. Минималната пенсия ще стане 207 лв., а размерът на оптималната ще стане 910 лв..
Депутатите подвигнаха помощите за деца. Средномесечният приход за разпределяне на фамилни помощи за деца се усилва от 400 на 450 лв.. Месечните помощи за семейство с едно дете се усилват от 37 лв. на 40 лв.. За две деца - от 85 лв. на 90 лева; за три деца от 130 лв. на 135 лв. и за четири деца от 140 лв. на 145 лв.. За всяко последващо дете в фамилията помощта ще пораства с 20 лв., както до момента. Промяна няма и при фамилните помощи за фамилии с близнаци, които остават 75 лв..
Скандалите обаче бяха част и от второто среднощно съвещание. Вижте по какъв начин мина работния ден на депутатите.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР