Вероятно над 700 души ще бъдат командировани за организация на

...
Вероятно над 700 души ще бъдат командировани за организация на
Коментари Харесай

Иван Кондов: В 245 секции в чужбина ще се гласува с машини

" Вероятно над 700 души ще бъдат командировани за организация на изборите в чужбина ". Това съобщи зам.-министърът на външните работи Иван Кондов на брифинг за организация на идните избори 2 в 1 на 9 юни.

" Имаме всички позволения от страните, където се изисква позволителен режим за образуване на избори ", изясни дипломатът.

В 245 секции в чужбина ще се гласоподава с машини, чака се да получат машините, с цел да ги изпратят зад граница, сподели той. Избори зад граница се провеждат в 60 страни със 769 секции. От тях в 378 ще се проведат избори и за Европейски парламент. 

Избори за Екологичен потенциал се организират в страните-членки на Европейски Съюз, а отвън тях – единствено в дипломатическите представителства. Като предизвикателство пред организацията той сподели, че има места, където командироват повече хора, тъй като там няма други. Той уточни Алжир, където има единствено един български посланик.

" Всички периоди, които имаме по Изборен кодекс, са били спазени – както от Министерство на външните работи, по този начин и от сътрудниците ни в дипломатическите и консулските представителства. Това е обвързвано с доста работа и през почивните дни ", добави Кондов. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР