Брюкселският квартал Моленбек, който се сдоби със славата на гнездо

...
Брюкселският квартал Моленбек, който се сдоби със славата на гнездо
Коментари Харесай

Мигранти безчинстваха в Моленбек, терорът се превръща в практика

Брюкселският квартал " Моленбек ", който се снабди със славата на " гнездо на джихадизъм " в Европа поради атентатора от Париж Салах Абдеслам, се възвръща след вълнения и принуждение в новогодишната нощ, предава The Sun, базирайки се на медии в Белгия.
Десетки млади мъже в началото ограбват компютърен магазин покрай метростанция в квартала. Унищожават цялото помещение и нанасят вреди за хиляди евро. Освен това правят редица палежи в региони, които даже постановат затваряне на метростанцията.
Почти всички причинители са млади мъже с имигрантски генезис. Снимат се със смарт телефоните си. Повечето са с качулка или шапка на главата. Местните поданици настояват, че полицията рядко се намесва при сходни случаи.

A powerful message, jihadi capitol of EU #Molenbeek shows why the EU people need to vote against corrupt politicians like You❗️ pic.twitter.com/dsKSItouA4
— Social marketer (@SocStuMarketer) 1 януари 2019 година
Общо 37 души са задържани от полицията. Според представителя на синдиката и пожарникар Ерик Лабурдет, сътрудниците му не са могли да потушат някои пожари в " Моленбек ", тъй като не са могли да накарат служителите на реда да ги ескортират до рисковото градче и по-късно да ги предпазят от нападателите. Той се оплака, че полицията не разполага с задоволително запас и не е в положение да опази улиците, а дефакто контролът над някои квартали е в ръцете на бунтовници.

" Множество кофи за отпадък и коледна елха бяха запалени. На улицата имаше голям брой младежи, само че полиция не се виждаше ", оплаква се пожарникарят.
Според Лабурдет, пожарникарите е трябвало да прекратят гасенето на огъня, " тъй като сигурността им не можеше да бъде обезпечена ".
По пътя си назад пожарната кола е била атакувана с камъни, хвърлени от младежите.

Vous trouvez ça normal? Bande de sale imbéciles wallah. Ça casse et ça vole une pharmacie,un magasin de téléphone. Des poubelles brûlés. Pitoyable wallah, que des idiots qui font honte à l`éducation de leur parents. Voici " MOLENBEEK ". pic.twitter.com/zK0BkhTjid
— BILLY (@TchikiBraaaaah) 1 януари 2019 година
Собственикът на компютърния магазин Хасан Зенег разкрива, че мародерите са съумели да откраднат компютри, мобилни телефони и други електронни устройства.
" Пристигнах в 13,30 ч. и всичко беше изцяло унищожено единствено 30 минути по-късно. Полицията участва, само че не се намеси ", декларира той.

Вбесен от протичащото се, което се е трансформирало в процедура, Лабурдет приканва: " Да се ​​отървем от политическата уместност, която ни постановат някои управляващи. Време е да осъзнаем, че какъвто и да е надзор става неосъществим в някои региони. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР