Броят на корпоративните фалити през първата половина на тази година

...
Броят на корпоративните фалити през първата половина на тази година
Коментари Харесай

Фирмените фалити във водещите икономики през 2017-а

Броят на корпоративните банкрути през първата половина на тази година се понижава в най-големите стопански системи на Европейския съюз, като се изключи готвещата се за Brexit Англия. Това демонстрира проучване на американската Dun & Bradstreet - най-големият международен снабдител на данни за фирмите, оповестява Интерфакс.

Стимулиращата паричнокредитна политика на Европейската централна банка и стабилната икономическа обстановка са спомогнали за забележителното редуциране на банкрутите в Германия, Франция и Италия.

В Германия положителната дисциплинираност при разплащанията и мощната убеденост на производителите са довели до понижаване на броя на разорилите се локални компании за интервала януари - юни с 8 на 100 на годишна база.

Възстановяващата се стопанска система и понижаването на политическите опасности след изборите във Франция се отразява удобно на френските компании, банкрутиралите от тях са също с 8 на 100 по-малко през интервала.

Още по видимо е съкращаването на броя на банкрутиралите компании за полугодието в Италия заради позитивните трендове в стопанската система на страната - с 16%.

Делът на банкрутите във връзка с настоящите компании в посочените три страни е друго. Най-висок е във Франция 55,7 хиляди или 1,3% от всички настоящи компании, доста по-малък е индикаторът в Германия (20,7 хиляди, 0,4%) и Италия (12,3 хиляди, 0,2%). Това се дължи на огромните разлики и особености на националните законодателства и процедурите по неплатежоспособност.

Във Англия, на фона на подготовката за Brexit и отслабването на националната валута количеството на корпоративните банкрути порастват с 5% (0,3% от настоящите компании)за първото полугодие спрямо аналогичния интервал на 2016 година.

При всички 13 страни от Централна и Източна Европа, като се изключи Руси и Полша, броят на фирмените банкрути понижава.

Не е огромно нарастването на разорилите се компании в Съединени американски щати - с 1% при изискванията на по-вялия от упования напредък на американската стопанска система.

За 12 месеца (юли 2016 година - юни 2017 г.) страната заема четвърто място в света по безспорен брой на банкрути - 24,7 хиляди, след Виетнам, Франция и Тайван. При това делът на банкрутиралите не е доста висок - 0,1% от общия брой на фирмите.

В Китай от януари до юни броят на разорилите се компании е повишен с 4 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година. Но годишното равнище на банкрутите не доближава и една десета от броя на настоящите компании % заради това, че банкрутите в страната са доста скъпи и непопулярни.

Стабилният брой на банкрутите в Япония през полугодието се изяснява с необятното разпространяване на така наречен компании " зомби ", показва в проучването. Много компании в Страната на изгряващото слънце съществуват единствено с помощта на държавната поддръжка, която подтиква преструктурирането на задълженията на неголемите компании.

Освен това в страната е публикувана практиката на разпродажба, без да се мине през скъпия развой на фалит. Въпреки това в Япония фирмите в неплатежоспособност са повече от тези в Китай - 8,4 хиляди или 0,2% от общия брой на настоящите компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР