Броени дни след като изпрати отворено писмо до премиера, относно

...
Броени дни след като изпрати отворено писмо до премиера, относно
Коментари Харесай

Марешки: България може сама да произвежда ваксини

Броени дни откакто изпрати отворено писмо до премиера, по отношение на наложително договаряне и доставки на ваксини, налични по света, само че нерегистрирани в Европейски Съюз, водачът на ВОЛЯ излиза с ново предложение.

„ Българското държавно управление би трябвало да направи незабавни действия за локално произвеждане на ваксини по непознат патент. Очевидно, че има голяма рецесия с доставките, а от ден на ден експерти настояват, че имунитетът е сезонен и би трябвало да се възобновява годишно като при грипните ваксини. Това значи, че ще сме в същата рецесия наесен. Добрият собственик работи с обмисляне няколко крачки напред. Стига сме гасили пожари! Тук не става дума за политически сметки, а за човешки животи”, съобщи Марешки.

Още преди измененията, България бе измежду най-големите производители на медикаменти в Източна Европа. И през днешния ден в страната има десетки индустриални мощности благосъстоятелност на български и непознати компании. Единствената държавна компания в този лист остана " Бул Био - НЦЗПБ ", само че пък за сметка на това тя е профилирана в произвеждане на ваксини.

Факт е, че в България има нужния потенциал и експертиза за сходно произвеждане, само че не и без дейната роля на страната. А че е изцяло допустимо да се направи е оттатък подозрение, откакто преди броени дни стана ясно, че съветската Sputnik V е контрактувано да се създава в Италия, Испания, Франция и Германия, още преди да бъде утвърдена за приложимост в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР