Голмайсторът в Купата на африканските нации Емилио Нсуе е играл

...
Голмайсторът в Купата на африканските нации Емилио Нсуе е играл
Коментари Харесай

Голмайстор е играл 11 години нелегално за национален състав

Голмайсторът в Купата на африканските народи Емилио Нсуе е играл непозволено за тима на Екваториална Гвинея в продължение на цели 11 години, заяви Ройтерс, употребявайки се на документи на ФИФА, посредством които той бе осъден за 6 месеца.

34-годишният нападател, който е бил и в британските Бирмингам Сити и Мидълзбро, стана голмайстор в последното издание на шампионата в Кот д`Ивоар, като отборът му победи сензационно домакина в групите и стигна до осминафиналите. Емилио Нсуе не е трябвало да бъде на терена, реши Дисциплинарният комитет в понеделник. Той е имал наказване и преди този момент поради неспособност да играе за дребната страна от Централна Африка, откакто му е отказана смяна на националността. Въпреки това от Екваториална Гвинея не престават да го включват в тима си, макар решението на ФИФА.

Нсуе е роден в Палма де Майорка от майка испанка и татко от Екваториална Гвинея, като е играл за Испания в младежките сформира, в това число и на Световно състезание до 20 години. Футболисти, които са играли за една страна на младежко равнище, могат да сменят националния отбор, в случай че имат двойно поданство. Но ФИФА е отказала да даде разрешение на Нсуе, защото той е получил паспорт от Екваториална Гвинея, едвам откакто е играл за младежкия отбор на Испания. Нападателят е играл за африканския тим на международните квалификации през 2018 и 2022, както и на три Купи на африканските народи.

Световната централа лиши Екваториална Гвинея от шестте точки, които тимът завоюва на международните квалификации през месец ноември. Нсуе осъществя победните голове и в двата дуела против Намибия и Либерия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР