Армията на Южна Корея обяви днес, че ще поднови военните

...
Армията на Южна Корея обяви днес, че ще поднови военните
Коментари Харесай

Южна Корея възобновява всички военни дейности по демаркационната линия

Армията на Южна Корея разгласи през днешния ден, че ще възобнови военните действия по демаркационната линия, разделяща Северна и Южна Корея и Северозападните острови, след прекратяването на Междукорейското съглашение, съобщи Ройтерс.

Прекратяването на военното съглашение със Северна Корея, което президентът на Южна Корея Юн Сук-йол утвърди по-рано през днешния ден, е в отговор на изпращането на хиляди балони с отпадък през границата.

" Южнокорейската войска желае да е ясно, че ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да опази живота и сигурността на хората, в отговор на севернокорейските провокации ", сподели по време на незабавно свикана конференция министърът на защитата Шин Уон-сик.

Широкомащабното разпространяване на балони с отпадък съществено заплаши сигурността на нашите хора и аргументи материални вреди, добави той.

В неделя Пхенян заяви, че е пуснал в небето 15 хиляди тона отпадък в 3500 балона, до момента в който Сеул даде обещание " нетърпими "  мерки против Севера в отговор, които може да включват агитация от високоговорители, ориентирана към Пхенян.

Съгласно военното съглашение, двете страни се съгласиха " изцяло да спрат всички противников дейности една против друга ", които са източник на военно напрежение и спорове, посредством ограничения като преустановяване на военните учения и от двете страни на границата.  

Това беше най-важното съглашение, реализирано след месеци на исторически срещи сред двете страни през 2018 година, само че беше съвсем прекъснато, когато Пхенян разгласи предходната година, че към този момент не е привързан с него.

Оттогава Северна Корея разположи бойци и оръжия на охранителните пунктове покрай военната граница, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Около 50 севернокорейци бяха видяни от Южна Корея през днешния ден да построяват ограда, която се простира на няколко стотици метра и води до охраняем пункт на граничен рид, заяви свидетел пред Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР