Фермери влязоха със стотици трактори в Брюксел в знак на

...
Фермери влязоха със стотици трактори в Брюксел в знак на
Коментари Харесай

Фермери протестират срещу Зелената сделка в Брюксел

Фермери влязоха със стотици трактори в Брюксел в символ на митинг против зелените политики на Европейския съюз, оповестява Ройтерс.

Няколко дни преди изборите за Европейски парламент на 6-9 юни фермери от Холандия, Белгия, Полша и Германия пътуваха до Брюксел, с цел да стачкуват против екологичните политики на Европейски Съюз, които съгласно уредниците подкопават конкурентоспособността на европейските фермери.

Ние дойдохме тъй като знаем, че източникът на нашия проблем е в Брюксел. Защото желаеме да променим, надълбоко да променим Зелената договорка, съобщи земеделският производител от Полша Дамян Муравиец.

Това е последният от траялата месеци вълна от митинги на фермери в цяла Европа, където селскостопанските служащи осъдиха ниските изкупни цени на храните, несъразмерното контролиране и споразуменията за свободна търговия, които ги карат да се борят да се конкурират с на ниска цена импорт.

Протестът беше проведен от холандската лобистка група Farmers Defense Force и подсилен от десни и крайнодесни групи. Президентът на белгийския клон на Farmers Defence Force Барт Дикенс уточни, че З елената договорка е нереалистична и Европа би трябвало да я отхвърли.
 Полските фермери стачкуват против екологичните разпореждания на Европейски Съюз
Полските фермери стачкуват против екологичните разпореждания на Европейски Съюз

И против евтиния импорт на храни от Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР