Броенето на бюлетините след междинните избори във вторник за Конгреса

...
Броенето на бюлетините след междинните избори във вторник за Конгреса
Коментари Харесай

Решаващи битки: Партията на Джо Байдън напът да запази контрола върху Сената


Броенето на бюлетините след междинните избори във вторник за Конгреса на Съединени американски щати продължава.

Сенаторът демократ от Аризона Марк Кели е нараснал към този момент забележителната си преднината пред републиканеца Блейк Мастърс до към 115 хиляди гласа. Така разликата сред двамата към този момент е над 5%, съобщи Си Ен Ен.

Демократическата партия в Съединени американски щати на президента Джо Байдън се приближава до решаващи победи в два щата в оспорваната конкуренция за надзор върху Сената, съобщи ДПА.

В прилежащия щат Невада сенатор Катрин Кортес Масто е понижила трагично преднината на Адам Лаксалт. Републиканецът към момента води с 9000 гласа, само че още десетки хиляди бюлетини следва да бъдат преброени. Предполага се, че множеството от тях са подадени от демократи.

Ако завоюва и двете места, партията на президента Джо Байдън ще резервира своя надзор върху Сената. Така тя ще си подсигурява 50 кресла в 100-членната горна камара на Конгреса още преди упования балотаж в щата Джорджия на 6 декември.

С успеха на Кели, демократите и републиканците имат в Сената по 49 места. При еднакъв брой решаващият глас е на вицепрезидента. Досега горната камара на Конгреса бе поделена поравно, а Камала Харис осигуряваше контрола на демократите.

Републиканците са напът да завоюват Камарата на представителите. Резултатите за демократите обаче са по-добри от предстоящото, а плануваната " алена вълна " по този начин и не се случи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР