Британците сега правят по-малко секс в сравнение с предишните години.

...
Британците сега правят по-малко секс в сравнение с предишните години.
Коментари Харесай

Британците правят много по-малко секс от преди

Британците в този момент вършат по-малко секс спрямо предходните години . Това демонстрира огромно национално изследване, представено от английските медии.

Констатациите, оповестени в British Medical Journal, демонстрират, че близо една трета от мъжете и дамите не са правили секс през последния месец. Това е нарастване спрямо 2001 година, когато към една четвърт от интервюираните 34 000 души не са правили секс.

По-малко от половината мъже и дами на възраст от 16 до 44 години вършат секс най-малко един път седмично, демонстрират отговори.

Хората над 25 години и двойките, които са женени или живеят дружно, са причина за най-големият спад в половата интензивност през проучвания 21-годишен интервал.

Данните, които откривателите проучили, са получени от три поредни талази на Британското национално изследване на половите настройки и метод на живот, извършено през 1991, 2001 и 2012 година Те дават моментна фотография на половото държание измежду британците.

Според най-скорошното изследване:
- По-малко от половината (41%) от хората на възраст сред 16 и 44 години са правили секс най-малко един път седмично през последния месец. - Процентът, който не оповестява за секс през последния месец, се е нараснал - от 23% на 29,3% измежду дамите и от 26% на 29,2% при мъжете сред 2001 и 2012 година - Делът, който оповестява за секс 10 или повече пъти през последния месец, е намалял - от 20,6% на 13,2% при дамите и от 20,2% на 14,4% измежду мъжете в интервала сред 2001 и 2012 година - Средният брой пъти, в които хората на възраст сред 35 и 44 години са съобщили, че са правили секс през последния месец, е намалял от четири на два пъти измежду дамите и от четири на три измежду мъжете.
Изследователи от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина акцентират, че намаляването на практикуването на секс е следено измежду хора, които преди този момент са били полово дейни, а не че има повече хора, които са решили да запазят девствеността си.

Въпреки че хората под 25-годишна възраст и тези, които сега са сами, е по-малко евентуално да са полово дейни, най-рязкото понижаване на половата периодичност е измежду по-възрастните женени или съжителстващите двойки.

Половината от дамите и съвсем две трети от мъжете в последното изследване са декларирали, че биха желали да имат повече секс.

Това предпочитание е било изразено по-често от хора, които са женени или живеят дружно като двойка, което съгласно учените e " съображение за паника ".

Водещият откривател проф. Кай Уелингс съобщи, че " доста забързаният ритъм на актуалния живот " може да е причина доста хора да имат по-малко секс.

" Интересното е, че най-засегнатите са в средата на живота си - по този начин нареченото потомство " сандвич ". Това са мъже и дами, които постоянно жонглират с работа, грижи за децата и отговорности към родителите, които остаряват ", акцентира професорът.

Може би общественият напън да се преиначава действителната полова интензивност може да е намалял, до момента в който равенството сред половете значи, че в този момент дамите могат да бъдат по-малко предразположени да посрещат половите потребности на колегата си, без значение от техните лични, показват още откривателите.

Спадът на правенето на секс съответствува с повишаването на потреблението на обществените мрежи и световната криза, които може да са други фактори, допринасящи за това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР