Британският вестник Ивнинг Стандарт поставя България сред дестинациите, които най-вероятно

...
Британският вестник Ивнинг Стандарт поставя България сред дестинациите, които най-вероятно
Коментари Харесай

Влизаме ли в зеления списък за пътуване на британците?

Британският вестник " Ивнинг Стандарт " слага България измежду дестинациите, които най-вероятно ще бъдат добавени от английското държавно управление към зеления лист за пътувания в четвъртък.

Вестникът се базира на анализатора Робърт Бойл, някогашен шеф на отдела за тактики на компанията-майка на " Бритиш Еъруейз " - IAG. Той предвижда, че тази седмица 12 страни могат да бъдат сложени на по-ниско ниво на риск от болест с КОВИД-19. Това включва и девет европейски страни, които са " мощни претенденти за зеления лист ", съгласно него. Сред тях са Австрия, България, Германия, Италия, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Швейцария, написа dir.bg.

В четвъртък ще бъдат обновени описите с друга степен на риск при пътешестване, които се разгласяват на държавния уебсайт. Хората, идващи във Англия от дестинации в зеления лист, не са длъжни да се самоизолират. До момента всички, идващи от страни в оранжевия лист, са задължени да се самоизолират вкъщи за 10 дни.

Това основава спънка за искащите да пътуват британци, които обичайно почиват в по-топли и слънчеви страни. От понеделник ще бъде анулирано условието тези, които идват от страни в оранжевия лист, да се карантинират, в случай че към този момент да били ваксинирани с две дози от коронавирусна ваксина или са на възраст под 18 години.

След рухване на това ограничаване се чака засилен интерес към обичайните туристически дестинации като Италия, Испания, Гърция, България и други. Вестникът оповестява, че Гърция към този момент подхваща ограничения за ограничение на разпространяването на Делта разновидността на вируса, който може да бъде импортиран в страната от английските туристи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР