Британският външен министър Джеймс Клевърли каза, че Лондон няма да

...
Британският външен министър Джеймс Клевърли каза, че Лондон няма да
Коментари Харесай

Лондон пита юнионистите преди да подпише с ЕС за Северна Ирландия

Британският външен министър Джеймс Клевърли сподели, че Лондон няма да подпише съглашение с Европейския съюз по отношение на измененията в комерсиалните съглашения на Северна Ирландия след Брекзит без поддръжката на най-голямата юнионистка партия в Ълстър - Демократичната юнионистка партия (ДЮП) ,  предава Ройтерс.

Клевърли сподели пред радио " Таймс " в петък, че договарянията на Англия към протокола за Северна Ирландия са били ориентирани към справяне с опасенията на Демократическата юнионистка партия.

" Когато, да се надяваме, разгадаем тези проблеми, тогава се надявам, че ДЮП ще признае, че сме дали отговор на техните опасения и до момента в който не се оправим с тези проблеми, няма да подпишем договорката ", сподели той.

- споразуменията, контрактувани за отбягване на твърда граница с членката на Европейски Съюз Ирландия, когато Англия излезе от Европейски Съюз през 2020 година

Но Лондон се нуждае от поддръжката на ДЮП за възобновяване на работата на държавното управление за шерване на властта в Северна Ирландия , което ДЮП сега бойкотира поради опълчването си на протокола.

Партията потвърди, че е централен състезател в съвсем седем години на постоянно мъчителни договаряния за Брекзит и тяхната опозиция торпилира предходни опити за съглашение.

Проучванията на публичното мнение непрекъснато демонстрират, че болшинството от гласоподавателите в Северна Ирландия, които по-рано се опълчиха на Брекзит, поддържат концепцията за протокола и също по този начин се поддържа от болшинството депутати, определени в Народното събрание на Ълстър.

Но налагането на инспекции върху някои артикули, идващи от останалата част от Обединеното кралство, разгневи доста пробритански юнионисти, които считат, че това подкопава съюза с Англия.

Последното тримесечно изследване, извършено за Queen`s University Belfast, сподели че 53% виждат актуалното по-леко използване на разпоредбите като уместно средство за ръководство на Брекзит, което е спад с един процентен пункт през последните три месеца. Броят на съперниците набъбна до 38% от 34% при последното изследване.
 Стрелба против служител на реда в Северна Ирландия връща остарели страхове Обновена
Стрелба против служител на реда в Северна Ирландия връща остарели страхове

Той е в сериозно състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР